Zagreb, 4. ožujka 2024.Grupa Joker Out započela je veliku europsku turneju „See You Soon“ s dva rasprodana koncerta u Helsinkiju. Finska publika, osim što ima čast otvoriti novi tour benda, dobila je i poseban poklon kojem se nisu nadali – premijerno izvođenje dvije potpuno nove pjesme koje su izazvale neviđenu histeriju među fanovima! Efekt je jači zbog činjenice da su obje pjesme na srpskom i većina publike nije razumjela niti jednu riječ. Publika Sea Star i EXIT festivala imat će priliku od 23. do 26. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris, odnosno od 10. do 14. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu premijerno uživo čuti barem tri nove pjesme grupe Joker Out!

U Helsinkiju smo premijerno odsvirali dve neobjavljene pjesme – „Šta bih ja“ i „Bluza“. Ne treba posebno naglašavati da Finci ne razumiju srpski jezik, ali reakcija je bila kao da sviramo naše apsolutno najpopularnije pjesme. Samo smo se gledali i smijali jedan drugome. Kad smo se vratili u hotel vidjeli smo da je reakcija na internetu ista kao ona koju smo doživjeli na koncertu, čak se grupa naših fanova na JokerOut Subs aktivirala i uz video snimku prevela obe pjesme na engleski jezik. Komentatori na društvenim mrežama traže od nas da objavimo pjesme, ali morat će još malo pričekati jer ćemo ih snimati poslije turneje“ – oduševljeno je izjavio bend.

Sredinom veljače Joker Out predstavili su svoj novi singl „Everybody’s Waiting“, nasljednik odličnog „Sunny Side Of London“. On će se, zajedno „Šta bih ja“ i „Bluza“ (koja zasad nosi taj radni naziv) naći na sljedećem studijskom albumu benda.

Joker Out prodali su sve ulaznice u helsinškom House Of Culture, što u prijevodu znači da ih je slušalo više od 3000 fanova. Pred njima je dugačka turneja koja se sutra nastavlja u Tallinn, a slijede je Riga, Vilnius, Krakow, Berlin, Leipzig, Malmo i još mnogo gradova. Ova serija nastupa, nazvana”See You Soon”, obuhvatit će 13 zemalja, uključujući Francusku, Belgiju i Italiju po prvi put, s 22 koncerta u nekim od legendarnih svjetskih koncertnih prostora, kao što je primjerice O2 Shepherd’s Bush Empire. 

Poznati su i datumi nekih od festivalskih nastupa, među njima su Sea Star (23. – 26. lipnja, Umag), EXIT (10. – 14 srpnja, Novi Sad) i Sziget (7. – 12. kolovoza, Budimpešta), na kojima će i ovdašnja publika imati prilike po prvi put uživo čuti “Everybody’s Waiting”, “Šta bih ja” i “Bluza” uživo!

Joker Out stižu na šesto izdanje Sea Star Festivala koje će biti održano od 23. do 26. svibnja 2024. godine u umaškoj laguni Stella Maris gdje su svoj dolazak već potvrdili i John Newman (Hybrid DJ Set), Offenbach, Ian Asher, ARTBAT, Hot SInce 82, Deborah De Luca, INIKO i Buč Kesidi.

Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak 24. i subota 25., dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party. 

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do 5. ožujka!

Festivalske ulaznice po cijeni od 44 eura, s popustom od 40% u odnosu na finalni iznos, mogu se kupiti ovdje, na prodajnim mjestima te online u sustavu Entrio.