Tri dana uoči lansiranja prvog velikog hrvatskog festivala nakon dvogodišnje pauze, Sea Star za sam finiš stišće gas do kraja! Ravno iz njujorške četvrti Queens na pozornicu u umaškoj laguni Stella Maris stiže legendarni Onyx, autori megahita „Slam“ i albuma “Bacdafucup”, proglašenim jednim od najboljih rap izdanja svih vremena. Ove američke legende svojim su djelovanjem duboko utjecali na globalnu popularizaciju hip hop kulture, zajedno sa svojim mnogobrojnim suradnicima poput Wu-Tang Clana, Snoop Dogga i Cypress Hilla.

Kultnim američkim reperima na Tesla Main Stageu Sea Stara u nastupu će se pridružiti pioniri istog zvuka, ali s ovih prostora – Stole, Smoke Mardeljano i Phat Phillie. Pojačavanje line upa na kojem se već nalaze Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Konstrakta, KALUSH Orchestra, Topic, Senidah, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi, usijat će pravu ljetnu atmosferu u Umagu od 26. do 28. svibnja, ali susret s Iggy Azaleom fanovi će ipak dočekati u Novom Sadu 7. srpnja.

Vremenska prognoza za Sea Star najavljuje temperature zraka čak do 30 stupnjeva, uz more već dovoljno toplo za kupanje. Warm up party iznenađenja dogodit će se u četvrtak 26. svibnja s počekom u 20:00 na Electric Waves pozornici.

Legendarna hip-hop skupina Onyx već sa svojim debitantskim albumom, mitskim “Bacdafucup” iz 1993. godine zavrijedili su platinastu naknadu, ponijeli titulu najboljeg rap albuma na prestižnim Soul Train Music nagradama (1994.), a isto je izdanje utjecani The Source uvrstio među najbolje rap a