Tri dana uoči lansiranja prvog velikog hrvatskog festivala nakon dvogodišnje pauze, Sea Star za sam finiš stišće gas do kraja! Ravno iz njujorške četvrti Queens na pozornicu u umaškoj laguni Stella Maris stiže legendarni Onyx, autori megahita „Slam“ i albuma “Bacdafucup”, proglašenim jednim od najboljih rap izdanja svih vremena. Ove američke legende svojim su djelovanjem duboko utjecali na globalnu popularizaciju hip hop kulture, zajedno sa svojim mnogobrojnim suradnicima poput Wu-Tang Clana, Snoop Dogga i Cypress Hilla.

Kultnim američkim reperima na Tesla Main Stageu Sea Stara u nastupu će se pridružiti pioniri istog zvuka, ali s ovih prostora – Stole, Smoke Mardeljano i Phat Phillie. Pojačavanje line upa na kojem se već nalaze Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Konstrakta, KALUSH Orchestra, Topic, Senidah, Vojko V, Buč Kesidi i mnogi drugi, usijat će pravu ljetnu atmosferu u Umagu od 26. do 28. svibnja, ali susret s Iggy Azaleom fanovi će ipak dočekati u Novom Sadu 7. srpnja.

Vremenska prognoza za Sea Star najavljuje temperature zraka čak do 30 stupnjeva, uz more već dovoljno toplo za kupanje. Warm up party iznenađenja dogodit će se u četvrtak 26. svibnja s počekom u 20:00 na Electric Waves pozornici.

Legendarna hip-hop skupina Onyx već sa svojim debitantskim albumom, mitskim “Bacdafucup” iz 1993. godine zavrijedili su platinastu naknadu, ponijeli titulu najboljeg rap albuma na prestižnim Soul Train Music nagradama (1994.), a isto je izdanje utjecani The Source uvrstio među najbolje rap albume svih vremena. Među superstarove lansirao ih je ogroman singl “Slam”, koji je uveo slam ples u hip-hop kulturu. Tijekom više od tri desetljeća duge karijere objavljuju 11 studijskih albuma, od kojih je „#WakeDaFucUp“ iz 2014. bio na XXL magazinovoj listi najboljih, a čak dva su objavljena od početka ove godine (“1993” i “Onyx Versus Everybody”). Surađivali su s bezbrojnim velikim rap imenima kao što su Wu-Tang Clan, Snoop Dogg i DMX, pa čak i s grupom Biohazard na kultom albumu „Judgement Night“. Jednog od vođa benda, MC-a Sticky Fingaz svojevremeno je otkrio veliki Jam Master Jay iz RUN D.M.C., a kroz godine je izgradio i zavidnu glumačku karijeru pojavivši se više od 80 filmova i serija, uključujući i kultnu „Žicu“. Početkom mjeseca Onxy su nastupili u velikom Friday Night Music Battleu s grupom Cypress Hill kada su demonstrirali svoje fantastične reperske vještine i sirovu energiju live nastupa koju u petak 27. svibnja donose u Umag.

Susret s Iggy Azaleom fanove će dočekati 7. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, prvi dan EXIT festivala. „Jako mi je žao što sam morala otkazati putovanje na Sea Star festival zbog nepredviđenih okolnosti. Čula sam toliko lijepih stvari o festivalu i nevjerojatnoj lokaciji. Zahvalna sam EXIT timu što će vas nagradio ulaznicama za moj nastup na EXIT festivalu. Sve ćemo nadoknaditi u Novom Sadu – stvarno se nadam da ćemo se svi vidjeti tamo!“ – izjavila je australska umjetnica.

Osim novih imena na line upu organizatori Sea Stara potrudili su se za posjetitelje umaškog događaja osigurati ulaznice za prvi dan EXIT festivala kada nastupa Iggy Azalea. Vlasnici isključivo kupljenih jednodnevnih ulaznica za prvi dan Sea Stara (petak 27. svibnja) trebaju sačuvati ulaznicu, dok vlasnici isključivo kupljenih festivalskih ulaznica, tj. vlasnici festivalskih narukvica trebaju sačuvati plastični tag. S podacima s ulaznice odnosno taga, uz osobno ime, potrebno je javiti se na mejl [email protected] najkasnije do 25.06. kako bi se dobila jednodnevna ulaznica za EXIT za četvrtak, 7. srpnja.

Onyx, Stole, Smoke Mardeljano i Phat Phillie pridružuju se bogatoj postavi izvođača koja ovog tjedna stiže na Sea Star festival. Moćan line up svjetskih imena predvodi već najavljena techno kraljica Amelie Lens, ukrajinska senzacija i pobjednici Eurosonga KALUSH Orchestra, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, a tu su i moćna regionalna imena, koja čine trap kraljica Balkana Senidah, najpoznatiji bend regije Dubioza Kolektiv, veterani hrvatske trap scene KUKU$, hip-hop ikona Vojko V, srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta, koncertna senzacija iz Pančeva Buč Kesidi, jaka DJ i producentska imena Umek, Adiel, Brina Knauss, Insolate i Tijana T te niz superjakih imena nove generacije hip-hop & trap žanrova – 30zona, Bore Balboa, Buntai, Grše z++, Mimi Mercedez, Muha, tam, Alokin i mnogi drugi.

AKTUALNA CIJENA ULAZNICA DO 26. SVIBNJA!

U prodaji su festivalske ulaznice po predfinalnoj cijeni od 349 kn, koja će na snazi biti do četvrtka, 26. svibnja do kraja dana nakon čega im cijena skače na 399 kn. Osim njih, u ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 179 kn te VIP Gold po 750 kn.

Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine