Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim tjednima, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene! Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao glazbenu povijest, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektronskog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz!

Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i štovatelji netko tko stoji kao simbol europskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktualni trenutak nitko ne definira bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženijeg DJ-a današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih glazbenih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući glazbu u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tijekom kojeg joj desetine tisuća ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektronskoj glazbi!

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvemenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizirat će se 24. svibnja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju povijesti, sadašnjosti i budućnosti elektronske glazbe.

Jednako uzbudljivo bit će i sutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napunit selekcija inozemnih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u suradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika glazbene nagrade “Ambasador”.

Predstavljanje ovogodišnjeg line upa Sea Stara odvijat će se kroz niz žanrovski šarolikih etapa tempiranih od danas do kraja veljače. Drugim riječima – sljedeća superstar objava stiže već za par tjedana! Svoje treće izdanje Sea Star će doživjeti od 24. do 25. svibnja 2019. godine u predivnoj laguni Stella Maris čijih je više od 80 tisuća posjetitelja i brojna velika glazbena imena već postavilo festival među najvažnije na Mediteranu.

Više od 35 godina ime Svena Vätha sinonim je za revoluciju i inovaciju u elektronskoj glazbi. Usudili bi se reći da teško da postoji osoba čije djelo je više vezano, kako uz stvaranje i promoviranje esencijalno underground zvuka, tako i uz njegov proboj među milijunski auditorij, ali bez ikakvih učinjenih kompromisa. Svenova vizija, počevši od prvih koraka davne 1982. preko nebrojenih izdanja i klupske revolucije na Ibizi te progresivnog Cocoon Recordingsa, oduvijek je bila priznanje pozitive koju plesna glazba nosi sa sobom. Upravo to je istaknuto kad mu je Frankfurt 2015. dodjelio Goetheovu plaketu za izniman doprinos kulturnom životu grada. U 2019., posebno svečanoj godini, u kojoj se zaokružuje impresivnih 20 godina Cocoon Ibize, partyja koji su zauvijek promjenili DNA klupske kulture, Papa Sven svojim će gramofonima u laguni Stella Maris stvoriti unikatan miks kakav i priliči najvećem Sea Star festivalu.

Ne postoji nitko poput Nine Kraviz tko ima takvu predanost, beskompromisan stav i iznad svega hrabrost da konstantno pomiče granice, radoznalost da uvijek ispituje, želju da stalno uči i svojim primjerom vodi globalnu elektronsku scenu uz brojna priznanja ukljujući i titulu najboljeg svjetskog DJ-a! Odvažni setovi poput ledolomca razbijaju ušuškano stanje na svjetskoj sceni u kojoj većina zvijezda više ne preuzima umjetničke rizike. Upravo zato i fanovi i mediji jednoglasno Ninu nazivaju trendsetericom i lidericom, koja bez menadžmenta i korporativnih okvira sama oblikuje pročelje svjetske DJ scene! Nakon tri povijesna nastupa u finalu Exi