U suradnji s Dritom, najvećim regionalnim klupskim trap i hip hop festivalom, Sea Star predstavlja svoj drugi val zvijezda, opasnu postavu koja stiže u Stella Maris, a čiji hype melje i regionalno i globalno! Svoj dolazak “drito u lagunu” potvrdila je i rapidno rastuća zvijezda IAMDDB, koju je i moćni BBC radio pozicionirao na visoko trećem mjesto liste izvođača čiji je zvuk obilježio godinu za nama! Njeni fuzionirani trap-jazz bangeri “Shade”, “Drippy” i “Kurr£ncy” danas su neizostavni u klubovima i najboljim hip-hop i RnB partyjima.

A neizostavan je i Vojko V, najtraženiji hip hop “čovik” regije koji je bez sumnje obilježio proteklu godinu. Nakon što nas je prošlog ljeta počastio nastupom Dječaka, u lagunu Stella Maris dolazi sa svojim samostalnim nastupom koji je u proteklih godinu dana napravio pravu ludnicu na sceni. S njim stiže i dvojac Krankšvester bez čijih je hitova je apsolutno nemoguće zamisliti festivalsko ludilo, te megapopularni novosadski trap guru Fox čiji hitovi sa lakoćom stvaraju YouTube milijune. Ovu udarnu hip-hop postavu pojačat će i moćna ekipa koju čine High5, Buntai, Smoke Mardeljano i Hazze koji će svi skupa dovesti lagunu do točke usijanja! A već za nekoliko dana bit će objavljeno i još jedno, povijesno veliko i univerzalno voljeno ime, za čije nastupe ni ludnica nije dovoljan opis! Sve to donosi dosad najjači Sea Star koji će biti isporučen u laguni Stella Maris 24. i 25. svibnja, uz dan zagrijavanja prije i oproštajni party dan poslije!

Prozvana britanskom verzijom Migosa, mančesterska reperica i vokalistica IAMDDB jedna je od najuzbudljivijih novih glazbenih nada. Svoj stil definira kao urban jazz koji uz neo soul i R&B kombinira na trap i hip hop beatove čineći tako izuzetno svjež, eklektičan i autentičan izričaj. Pravim imenom Diana De Brito, utjecaje vuče iz svojih portugalskih i angolskih korijena, kao i iz sambe, Boba Marleyja, Nat King Colea te afričkih bendova koje voli istraživati. Prvu pjesmu snimila je sa samo 11 godina, a definitivna odluka da će se baviti glazbom pala je nakon šestomjesečnog puta u Angolu s ocem kada je nastupala na nacionalnom jazz festivalu gdje je u redovima sjedio čak i predsjednik! Dosad je objavila pet studijskih projekata, od kojih je posljednji “Swervvvvv.5” vani tek nekoliko dana, a još od prvog singla “Leaned” preko “Shade” koji broji više od 20 milijuna Youtube pogleda, karijera joj rapidno raste. Iako ima samo 22 godine, njezine vokalne sposobnosti, ali i snažan osjećaj za scenu uz dozu zrelosti dokazuju da joj ništa neće stati na putu.

Nakon raspada hip hop trojca Dječaci, splitski reper i producent Vojko V doživio je procvat samostane karijere, započete još iz faze hvaljenog underground albuma “Kuje i laseri” te nastavljene djelovanjem u kolektivu Kiša metaka. Samostalnim albumom “Vojko” (2018.) ušao na sve godišnje liste protekle godine, a svojim frazama iz pjesama utjecao je na sleng i opću kulturu te postao apsolutni fenomen među širokom publikom. Nakon rasprodanog koncerta u Domu sportova niže nastupe po klubovima i festivalima, a među posljednje uspjehe svakako treba ubrojiti i čak šest nominacija za nagradu Porin ove godine. Originalan, duhovit I s fantastičnim opažanjem ljudske svakodnevnice Vojko je u kratkom roku postao najtraženiji čovjek regije zahvaljujući hitovima “Zovi čovika”, “Pasta Italiana”, “Ne može” i “Kako to”.

Otrovan i pronicljiv osječki hip hop dvojac Krankšvester predstavlja jedne od najboljih karikaturista i satiričara modernog doba na ovim prostorima. Vrhunskom produkcijom prate svjetske klupske trendove, dok se tekstovima ne ustručavaju udariti na niz društvenih stereotipa i klišeja, kao i na političku korektnost koristeći pritom vulgarnu liriku kao alat i „spuštanje za razinu“ onih koje izruguju. Za svoju glazbu prvenstveno kažu da je zabavna, čemu svakako u prilog ide i njihov hit “Gaber”, neslužbena party himna svakog tuluma koji drži do sebe. Duo kojeg čine Sett i 3ki Stil dosad je izdao četiri studijska albuma od kojih je posljednji, “Krankšvester IV” (2017.), doživio i spektakularnu promociju u prepunom Domu spotova. Na Sea Staru već udomaćeni protekle dvije godine, u lagunu Stella Maris dolaze i po treći put da još jednom prirede show za pamćenje.