“Wu-Tang zauvijek! Vidjet ćete nas 25.! Hrvatska, stižemo!” poručio je ravno iz Amsterdama veliki Ghostface Killa za masivnu armiju fanova kojoj je vikend 24. i 25. svibnja već odavno zaokružen u kalendaru. Dva istaknuta člana kolektiva, Ghostface Killa i Inspectah Deck, poslala su poruku fanovima iz Hrvatske i regije ravno iz backstagea prepunog amsterdamskog Ziggo Doma gdje ih je snimio Phat Phillie, koji će u Umagu odvrtiti poseban warm up set prije Wu-Tanga.

Turneja Wu-Tang Clana “Bogovi Rapa”, rezervirana je isključivo za ogromne arene u metropolama sjeverne i zapadne Europe. Iza njih su prepuni nastupi u Londonu, Manchesteru, Glasgowu, Dublinu, Amsterdamu i Parizu, a danas je na rasporedu open air svirka u Berlinu pred 17.000 ljudi! Jedini datum, zbog kojeg će bend skrenuti s puta čak 2000 km nastup je na Sea Star festivalu u umaškoj laguni Stella Maris u subotu 25. svibnja, jedini za centralnu, južnu i istočnu Europu!

“Nije bilo lako dobiti Wu-Tang, pregovori su trajali mjesecima. Može se reći da smo ih doslovno oteli na ruti između Stockholma i Helsinkija. Nazvao sam njihovog agenta i objasnio da im je puno bolje da tih nekoliko dana između dva koncerta provedu na sunčanom Jadranu nego u skandinavskoj hladnoći i uz put prirede na Sea Staru, vjerujemo, najbolji koncert na cijeloj turneji, pa smo popisu europskih metropola, gdje su London, Pariz i Berlin, dodali i Umag” – izjavio je osnivač EXITa i Sea Stara Dušan Kovačević i dodao – “da bi uopće razmišljali o ovoj opciji morali smo im osigurati luksuzni VIP privatni jet kakvih u svijetu ima svega par stotina, s preko 50 mjesta u biznis klasi, predviđen za potrebe posebnih klijenata, sa vrhunskom udobnošću i uslugom. Ono što još ne znaju je da će se u potpunosti zaljubiti u Istru, te da neće htjeti otići!”

Dosadašnji koncerti toura potvrdili su apsolutnu hip hop dominaciju Wu-Tanga. Fantastična set lista, koja uz naklon slavljeničkom albumu „Enter The Wu-Tang“ i njegove istaknute pjesme poput “Protect Ya Neck”, “Wu-Tang Clan Ain’t Nuthing To Fuck Wit”, “C.R.E.A.M.”, “Clan In The Front” i “Da Mystery Of Chessboxin'”, donosi i megahitove “Gravel Pit” i “Triumph”, kao i posvete besmrtnom Ol’ Dirty Bastardu kroz “Got Your Money” i “Shimmy Shimmy Ya” te obrade Beatlesa “Come Together” i Ricka Jamesa “Mary Jane”!

Na iznenađenje svih fanova grupa je jučer objavila EP “Of Mics And Men” na kojem su četiri nove pjesme, pa možda fanove u Stella Marisu počaste s ogromnom ekskluzivom!

Wu-Tang Clan, zajedno sa Sven Vathom, Ninom Kraviz, IAMDDB, Mahmutom Orhanom, Bajagom i Instruktorima, Hladnim pivom i nizom sjajnih glazbenih zvijezda ponajviše su zaslužni za fanovski desant na Umag i Istru koji se sprema 24. i 25. svibnja. Moćan treći Sea Star prihvatiti će čak 50% više festivalske publike nego prošlog svibnja i to iz više od 30 zemalja s nekoliko kontinenata. I vremenska prognoza smješi se festivalu – za sljedeći vikend najavljeni su sunčani i topli dani!

Trap i techno superstarovi za petak!

U petak 24. svibnja glavnu pozornicu, Addiko Tesla Stage, zauzeti će vodeći elektronski izvođači današnjice Nina Kraviz i techno otac Sven Vath, britanska trap-jazz senzacija IAMDDB, DJ zvijezda nove generacije Ilario Alicante te uz njih i regionalni trap asevi Vojko V, Fox i High5. Ista večer na Nautilus Areni u suradnji s Dritom donosi Krankšvester, Hazze, Buntai i Smoke Mardeljana kojima će podršku dati Tikach (In da klub), Yung Ile Sosa & Hourglass (Trepaj il krepaj) i Young Leø (In da klub), dok će Electric Waves zauzeti SYSTEM DIVINE, Ana Antonova, Life4Funk i Dino Jukić. Beach Grooves pozornicom komandirati će Indy i Mr. Fanatik, Silent Octopusom Kiki B., Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha i Choma.

Najveća hip hop grupa svih vremena, hitmakeri i regionalne rock zvijezde za subotu!

U subotu, 25. svibnja, Addiko Tesla pozornica donosi najveću hip hop grupu u povijesti, mitski Wu-Tang Clan, sjajan regionalan trojac Bajaga & Instruktori, Hladno pivo i Nola te jednog od vodećih globalnih hit-mejkera Mahmuta Orhana uz regionalnu podršku Lady Lee i Phat Phillieja. Program na Nautilus Areni, složen u suradnji s Klubskom scenom, donosi izuzetnu techno postavu koju čine Marko Nastić, Petar Dundov, Enrico Sangiuliano, DJ Jock, Lawrence Klein i Unique dok BRONSKI, Marin Biočić, Amor, Marcel i San Suono drže Electric Waves scenu. Komercijalnim Beach Grooves stageom upravljati će Mr. Fanatik, Indy i Viktor, Silent Octopusom Kiki B., Sin i Young Leo, a Exotic Lagunom Tito, Jovan M, DJ Sesha, Gatto i domaćin Choma.

Welcome party u četvrtak 23. svibnja upali