I dalje se priča o epskom partiju za desetine tisuća techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. svibnja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo sve nastupe u 2019. godini, u Umag dolazi i vodeća techno zvijezda novog doba, jedinstvena Belgijanka s vanzemaljskom energijom Amelie Lens! Ova istinska zvijezda u naletu, za koju legende kao što su Carl Cox i Richie Hawtin tvrde da je budućnost techno muzike, u prethodne dvije godine doživjela je strelovit uspon kakav dosad nije zapažen na globalnoj elektronskoj sceni. Na centralno mjesto u svom programu upisali su ju najveći festivali kao što su EXIT, Coachella, Awakenings, Time Warp i desetine drugih, a u okviru ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa imala i je vlastiti festival od 24 sata neprekidnog ravea na dvije pozornice!

Ona će na Sea Staru predvoditi strahovitu postavu u kojoj su još i jedan od istinski svjetskih velikana i najveći regionalni DJ svih vremena Umek te trenutno najtraženiji DJ s ovih prostora na svjetskoj sceni, Tijana T! Na samom startu ljetne festivalske sezone, s njima će nastupati i nadolazeći techno superstar Farrago čiji hitovi su udarni na etiketi Lenske, kako je ujedno i nadimak popularne Amelie. Superjaku regionalnu ekipu čine još osječka zvijezda s međunarodnom karijerom Insolate, naš producent zavidnog kataloga izdanja za vodeće svjetske izdavače Andrea Ljekaj, prekaljeni slovenski techno majstori Damir Hoffman i Gumja te jedni od vodećih aktera domaće deep scene Bronski i Marcel.

Ovaj fantastičan popis pridružuje se ranije objavljenom prvom glazbenom valu izvođača spektakularnog četvrtog Sea Star Festivala kojeg čine svjetski hitmakeri Meduza, globalno najpopularniji bend s ovih prostora Dubioza kolektiv te regionalni asevi Vojko V, KUKU$ i trap senzacija iz Osijeka z++. Čak 15 objavljenih izvođača dočekat će početak prodaje ulaznica koje po poklon cijeni od 199 kn stižu u četvrtak 12.12. točno u 12:00, u akciji koja traje najduže 24h ili kraće ako se poput prošle godine ranije rasproda njihov prvi limitirani kontingent. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima te online u sistemima Ticketshop i Entrio.

Prva postaja višemjesečne proslave 20 godina Exita, magična laguna Stella Maris, 22. i 23. svibnja postaje velika techno pozornica gdje će više desetaka tisuća ljudi dočekati izlazak sunca uz sam vrh svjetske elektronske scene koju predvodi belgijska superzvijezda Amelie Lens. Njen prvi i izuzetno uspješni singl “Exhale”‘ zapazili su i ugledni veterani techno scene poput Maceo Plexa i Pan Pota, a kao resident kultnog belgijskog kluba Labyrinth, organizirala je vlastite klupske večeri pod imenom EXHALE na kojima bi često radila čuvene all-night setove i tako dovela do perfekcije svoje DJ umijeće. Na njen poziv redovno se odazivaju ostali opaki techno igrači Richie Hawtin, Adam Beyer, Marcel Dettmann, Ellen Allien, Kobosil i brojni drugi. Neki od najvećih techno hitova današnjice upravo su njeni, potpisani za gigantskog izdavača Drumcode, ali i Second State njenih prijatelja iz dua Pan-Pot, dok je sama Amelie vlasnica diskografske etikete Lenske, kako joj je nadimak iz djetinjstva. Pored ovogodišnjeg Exita, Amelie je zatvorila još i nizozemski Awakenings, talijanski Futur, dok je prijenos njenog fantastičnog nastupa ispred briselskog Atomiuma bio jedan od najgledanijih u povijesti popularnog Cercle serijala! Uz nju stiže i vodeće ime s Lenske etikete Farrago čiji ziceri “Neontrance” ili “Hidden Power” mu brzo prokrčuju put do zvjezdanog statusa! Njegov prijašnji rad s etabliranim labelom ARTS iz Berlina stavio ga je uz bok velikim imenima kao što su Dax J, Keith Carnal i Shlømo.

Plesnu ekstazu tik uz tirkiznu lagunu Stella Maris dovest će do usijanja jedan od najtraženijih techno igrača, slovenski DJ i producent svjetskog ugleda Umek. Zaslužan za popularizaciju elektronike na ovim prostorima, vlasnik je nekoliko techno etiketa. Godine 2010. proglašen je najboljim techno