Sinoćnjim nezaboravnim nastupima koje su priredili headlineri na ovogodišnjoj spektakularnoj glavnoj pozornici u srcu lagune Stella Maris u Umagu završen je drugi Sea Star festival. Prava putujuća ludnica zvana Dimitri Vegas & Like Mike dovela je publiku do krajnje erupcije, a njihov nastup bio je suvremeni ekvivalent stadionskom rock spektaklu! Opravdavši titulu svjetskog broj 1 DJ dua, priredili su show koji je publiku doslovno raspametio. Konstantnu euforiju gradili su kroz svoje udarne numere, ali i vlastite remikseve najvećih hitova planete, uz zadivljujuće scenske efekte koji su se kretali od vatrometa do vatrene stihije s gigantske pozornice, a sve je proključalo kada su razvili hrvatsku zastavu, da bi u samom finalu skinuli majice i pozvali sve da učine isto za prizor kakav se više ne viđa ni na najluđim nogomentnim derbijima! I britanska scenska atrakcija, grupa Hurts, sinoć je izvela vrlo emotivan nastup uz njihove najveće hitove i žestoke gitarske dionice koje su podsjetile zašto slove za jedan od najboljih koncertnih bendova današnjice.

Od 24. do 27. svibnja, desetci tisuća glazbenih hodočasnika prošli su kroz festivalska vrata i neumorno partijali na 16 festivalskih zona, od čega čak sedam pozornica ispunjenih plesnom glazbom i fanovima željnim prvog velikog ljetnjeg festivala na otvorenom! Epicentri zbivanja očekivano su bili spektakularna i dvostruko veća nego lani glavna pozornica Addiko Tesla Stage, te najvreliji amfiteatar ovog vikenda – Nautilus Arena. Istru su pohodila vodeća svjetska imena kao što su Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz, Hurts, Paul van Dyk, Filatov & Karas, Ofenbach, Luke Slater, Francois X, Tommy Four Seven te sjajna postava iz regije Tram 11, Edo Maajka & Band, Nipplepeople, Sajsi MC, Senidah, Krešo Bengalka, Dječaci, Detour i brojni drugi! Sea Star je opravdao titulu najboljeg novog festivala u Hrvatskoj i na najbolji mogući način “Sea Startao” dugo festivalsko ljeto u regiji čija je najviša točka svakako njegov matični EXIT Festival od 12. do 15. srpnja, koji ove godine ponovo ponosno nosi titulu službeno najboljeg velikog festivala Europe! Posjetitelji su u Umag stigli iz preko 40 zemalja svijeta, kako iz cijele regije i gotovo svih EU zemalja, tako i iz udaljenih destinacija kao što su Argentina, Kolumbija, Čile, ali i Rusija, Finska i Kina!

Više od 70 izvođača zaokružilo je spektakularan program ovogodišnjeg festivala, a ni najveći headlineri nisu odoljeli čarima istarske obale, te su zvijezde kao što su momci iz Hurts i Filatov & Karas oduševljeno pozdravljali fanove sa svojih Instagram profila i dijelili s njima dojmove, uspoređujući sebe sa serijom Baywatch i hvaleći prekrasnu Hrvatsku! Prvi partiji krenuli su još u četvrtak, a dok je puni kapacitet dostignut već u petak uz nastup svjetskog hitmakera Robina Schulza, koji je do vrha napunio glavnu pozornicu Addiko Tesla Stage, dok su mu prethodili jednako odlični nastupi ruskog hit tandema Filatova & Karasa, ali i domaćih izvođača Krankšvester i Nipplepeople koji su tijekom protekle godine eksplodirali na regionalnoj sceni. Čast da prve noći zatvori glavnu pozornicu u visokom stilu pripala prvoj pravoj DJ superzvijezdi i trance božanstvu, Paul van Dyku, čija himna “For An Angel” je ostala trajno upisana u magičnu lagunu Stella Maris.

Oproštajni party Sea Star festivala u nedjelju bio je savršen zaključak i već s prvim zrakama sunca pred publiku je izašao banjalučko-sarajevski DJ dvojac After Affair, te beogradski techno bard Dejan Milićević, slovenski majstor Aney F i splitske nove nade AM:PM u “live” formatu! Sljedeća stanica EXIT Freedom karavane je od 1. lipnja u bajkovitom gradiću Temišvaru, kada počinje Revolution festival, a potom se selimo na Petrovaradinsku tvrđavu za osamnaesto izdanje EXIT festivala od 12. do 15. srpnja. Festivalsko ljeto završava se u tirkiznoj uvali Buljarica, za peto izdanje Sea Dance festivala, u novom terminu od 30. kolovoza do 1. rujna.