Osim 40.000 posjetitelja koji su u vikendu za nama prošli kroz vrata trećeg po redu Sea Star festivala, sjajno su se zabavile i vodeće zvijezde! Od 23. do 26. svibnja, Umag je ugostio neka od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda kao što su Wu-Tang Clan, Nina Kraviz, Sven Vath, IAMDDB ili Enrico Sangiuliano, a u Istri su uživale i neki od najvećih regionalnih asova Bajaga i Instruktori, Hladno Pivo, Vojko V, Fox i drugi!

Iako je kiša odlučila padati cijelog mjeseca u ovom dijelu Europe, plavu lagunu Stella Maris sunce je obasjalo taman par dana pred početak i tijekom cijelog festivala obasjavalo publiku koja je pristigla u Umag iz oko 40 zemalja svijeta. Sunce je godilo i desetinama izvođača koji su danima uživali u nadaleko poznatom gostoprimstvu Istre, pa su mnogi od njih uputili riječi hvale domaćinima, kako s pozornice tako i na svojim društvenim mrežama koje prati desetine milijuna fanova u svim djelovima planete. Mnogi su uživali i u tradicionalnoj kuhinji ovih prostora i šetnjom po hrvatskom primorju, opijeni sveprisutnim mirisom borovih šuma!

Wu-Tang Clan održali su po mnogima povijesni nastup na glavnoj pozornici Addiko Tesla Stageu u subotu, 25. svibnja, i to na turneji koja je obišla svega 12 europskih gradova a za koju se spekulira da je možda bila i posljednja prilika da ih gledamo uživo na ovim prostorima. Svoje oduševljenje nakon ovako uspješnog koncerta pokazali su i u backstageu nakon nastupa, pa je legendarni Ghostface Killah rekao da će se sastav ipak vratiti u ove krajeve: “U Hrvatskoj je bilo ludilo! Sea Star festival je bio stvarno ludnica!” DJ Mathematics je potvrdio da ovo “nije bio uobičajen nastup” i da je sreća da ga nisu propustili uprkos nezgodnom rasporedu turneje, a maestralni Masta Killa i njegov suborac Cappadonna poslali su poruku ljubavi svim fanovima koji su došli na Sea Star: “Već znate sve, vidjeli ste što se dogodilo, hvala vam za ovu ljubav!” Rap bogovi ostali su i snažan utisak profesionalnosti i skromnosti i na organizatore i ugostitelje, s riječima da su se sjajno proveli, zahvaljujući se nakon nastupa osobnim porukama produkciji, svojim festivalskim domaćinima, hotelu i svima kojima su sudjelovali u organizaciji!

Nenadmašna Nina Kraviz, iskoristila je priliku da u Istru sleti nešto ranije, kako bi dan provela u obilasku okolice Umaga i uživanju u lokalnoj gastronomiji i vinu. Osim niza fotografija s nastupa i tečno napisane reči “Hvala!” za publiku i domaćine Sea Star festivala, na Instagramu je objavila i fotografiju iz restorana u kojem je odabrala ribu grdobinu, čiji joj izgled nije prijao koliko je kasnije njezin čuveni ukus kad je riba bila spremljena na majstorski način. Dan je završila uz zalazak sunca na motovunskim zidinama, uz fotografiju na kojoj upija sunce s društvom! Da je dan bio savršen najbolje je pokazao njezin nastup s kojim je gotovo magično kreirala jutarnji prizor poput onih na Exitovoj Dance Areni, dok su ovacije i skandiranje njezinog imena mnogi glazbeni poznavatelji usporedili sa stadionskim rock koncertima!

 

View this post on Instagram
<