Osim 40.000 posjetitelja koji su u vikendu za nama prošli kroz vrata trećeg po redu Sea Star festivala, sjajno su se zabavile i vodeće zvijezde! Od 23. do 26. svibnja, Umag je ugostio neka od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda kao što su Wu-Tang Clan, Nina Kraviz, Sven Vath, IAMDDB ili Enrico Sangiuliano, a u Istri su uživale i neki od najvećih regionalnih asova Bajaga i Instruktori, Hladno Pivo, Vojko V, Fox i drugi!

Iako je kiša odlučila padati cijelog mjeseca u ovom dijelu Europe, plavu lagunu Stella Maris sunce je obasjalo taman par dana pred početak i tijekom cijelog festivala obasjavalo publiku koja je pristigla u Umag iz oko 40 zemalja svijeta. Sunce je godilo i desetinama izvođača koji su danima uživali u nadaleko poznatom gostoprimstvu Istre, pa su mnogi od njih uputili riječi hvale domaćinima, kako s pozornice tako i na svojim društvenim mrežama koje prati desetine milijuna fanova u svim djelovima planete. Mnogi su uživali i u tradicionalnoj kuhinji ovih prostora i šetnjom po hrvatskom primorju, opijeni sveprisutnim mirisom borovih šuma!

Wu-Tang Clan održali su po mnogima povijesni nastup na glavnoj pozornici Addiko Tesla Stageu u subotu, 25. svibnja, i to na turneji koja je obišla svega 12 europskih gradova a za koju se spekulira da je možda bila i posljednja prilika da ih gledamo uživo na ovim prostorima. Svoje oduševljenje nakon ovako uspješnog koncerta pokazali su i u backstageu nakon nastupa, pa je legendarni Ghostface Killah rekao da će se sastav ipak vratiti u ove krajeve: “U Hrvatskoj je bilo ludilo! Sea Star festival je bio stvarno ludnica!” DJ Mathematics je potvrdio da ovo “nije bio uobičajen nastup” i da je sreća da ga nisu propustili uprkos nezgodnom rasporedu turneje,