U petak, 27. svibnja svoja vrata će otvoriti umaški Sea Star, prvi veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze. U prekrasnu lagunu Stella Maris pristižu deseci tisuća posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta na događaj koji će po posjećenosti biti blizu prvoj, rekordnoj godini. Fantastičan lineup predvode Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Onyx, Konstrakta, KALUSH Orchestra, Umek, Topic, Senidah, Vojko V, Buč Kesidi, Adiel, Tijana T, Insolate, z++, Kukus i brojni drugi.

Centralnim danima festivala, petku 27. i suboti 28. svibnja, pridružuje se i Warmup Party koji će se održati u četvrtak, na omiljenoj festivalskoj Electric Waves pozornici. Sve goste Sea Stara nadolazećeg vikenda, osim fantastičnih nastupa, čeka i pravi ljetni ugođaj, sunčani i topli dani s temperaturama do 30 stupnjeva, savršeni za prvo veliko festivalsko okupljanje u 2022. godini.

Od warm upa do closinga – program po danima!

Program Sea Stara odvijat će se na ukupno četiri pozornice. Glavne scene čine Tesla Main Stage i Nautilus Arena uz atraktivne alternativne oaze Electric Waves i Silent Octopus, sve smještene tik uz obalu mora.

Warmup Party // Četvrtak, 26. svibnja od 20:00

Na prekrasnoj Electric waves bini pored mora, glazbeni magovi napravit će uvertiru u najbolji Sea Star Festival do sad! Warmup Party počinje u 20 sati, ulaz je slobodan, a za atmosferu će biti zaduženi SMT#nG, Mateo Santic, Recep i Phrasal.

Dan 1 // Petak, 27. svibnja od 19:00

Vrata festivala u petak 27. svibnja otvorit će se u 19:00, a prvi nastupi počinju od 20:00. Prvi dan Sea Stara rezerviran je za nastupe megapopularnih Talijana Meduza, legenda hip hopa Onyx, pobjednika Eurosonga Kalush Orchestra, obožavane Konstrakte i Senidah te dugačjkog niza uzbudljivih izvođača među kojima su Topic, Adiel, Kuku$, Tijana T, Vojko V, Stole X Smoke Mardeljano X Phat Phillie, Brina Knauss, Insolate, Vanillaz, kao i Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bronski, Marin Biočić, Soulfreq, Traples, Virgin Helena.

Osim novih imena na line upu organizatori Sea Stara potrudili su se za posjetitelje umaškog događaja osigurati ulaznice za prvi dan EXIT festivala kada nastupa Iggy Azalea. Vlasnici isključivo kupljenih jednodnevnih ulaznica za prvi dan Sea Stara (petak 27. svibnja) trebaju sačuvati ulaznicu, dok vlasnici isključivo kupljenih festivalskih ulaznica, tj. vlasnici festivalskih narukvica trebaju sačuvati plastični tag. S podacima s ulaznice odnosno taga, uz osobno ime, potrebno je javiti se na mejl [email protected] najkasnije do 25.06. kako bi se dobila jednodnevna ulaznica za EXIT za četvrtak, 7. srpnja.

Dan 2 // Subota, 28. svibnja od 19:00

Subota je rezervirana za nastupe techno kraljice Amelie Lens, Dubioze Kolektiv, Umeka. Na pozornicu dolaze i Buč Kesidi, Farrago, 30 Zona, Bore Balboa X Grše, Buntai, Mimi Mercedez, Muha, Tam, Z++, Alex Ranerro, Alokin, Herya, Igz, Makarun, Marcel, Rasheed.

Program festivala završava se Closing Partyjem koji traje u nedjelju 29. svibnja do podneva, na Electric Waves pozornici. Sve satnice mogu se pronaći ovdje.

Ulazi

Radna vremena ulaza:

Petak, 27.05: 19.00 – 03:00
Subota, 28.05: 19:00 – 03:00

Provjera narukvica bit će na snazi od 19:00 do 03:00. Festivalska i VIP ulaznica vrijedi za jedan (1) ulaz u festivalski prostor u navedenom vremenu. Ako se izađe nakon 19:00 za ponovan ulazak bit će potrebno kupiti valjanu ulaznicu.

Osim festivalskog osiguranja ulaze kontrolira i policija, kako bi se izbjeglo unošenje svih zabranjenih predmeta i supstanci na festival. Ulazak vozilima u zonu festivala bi će moguć jedino uz odgovarajuću akreditaciju.

Ljetni dani na Sea Staru!

Osim vruće atmosfere koju glazbene legende donose sa sobom za vrhunski vikend u Umagu pobrinut će se i pravi ljetni dani s temperaturama zraka do čak 30 stupnjeva, uz more dovoljno toplo za kupanje.

SSF Woov aplikacija

Sve važne informacije o festivalu, od ove godine možete imati nadohvat ruke u Sea Starovoj Woov aplikaciji. Sve što trebate je instalirati aplikaciju na svoj mobitel i pratiti sve informacije o festivalu, od lineupa, informacija do povezivanja s ostalim Sea Star posjetiteljima.

Društveni aktivizam na Sea Staru

I ove sezone nastavlja se suradnja Sea Stara s RECAN-om i to kroz nekoliko aktivnosti. Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umjetničko djelo. Ruksaci – volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Interaktivni XO je replika popularne “Križić kružić” igre za koju se koriste prazne limenke za reciklažu.

U akciji STAR4KIDS zvijezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju osobnu stvar ili predmet (instrument, odjeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će se provesti u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac bit će namijenjen za liječenje bolesne djece.

Tijekom festivala održat će se panel “Veliki međunarodni glazbeni događaji kao generatori razvoja turizma i suradnje u regiji” na kojem će glazbene zvijezde, uglednici i organizatori festivala proći izuzetno aktualnu temu. Način na koji glazbeni događaji, festivali i koncerti, utječu na razvoj turizma i potiču suradnju u regiji postala je posebno važna u ovo post-pandemijsko razdoblje.

Zamjena narukvica i festivalska mapa

Za bolje snalaženje na festivalu objavljena je festivalska mapa s festivalskim zonama i pozornicama uz iscrtane sve važne informacije, kao što su parking, ulaz, zamjenska mjesta za narukvice, šank, pozornice festivala, Foodland i razne glazbene zone, a može se downloadati na mobitel preko aplikacije.

Zamjenska mjesta za festivalske narukvice radit će u petak i subotu od 10:30 do 3 ujutro i svima se proporučuje da čim prije obave zamjenu. Jednodnevne ulaznice nije potrebno mjenjati za narukvice, već se s njima ide direktn