U petak, 27. svibnja svoja vrata će otvoriti umaški Sea Star, prvi veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze. U prekrasnu lagunu Stella Maris pristižu deseci tisuća posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta na događaj koji će po posjećenosti biti blizu prvoj, rekordnoj godini. Fantastičan lineup predvode Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Onyx, Konstrakta, KALUSH Orchestra, Umek, Topic, Senidah, Vojko V, Buč Kesidi, Adiel, Tijana T, Insolate, z++, Kukus i brojni drugi.

Centralnim danima festivala, petku 27. i suboti 28. svibnja, pridružuje se i Warmup Party koji će se održati u četvrtak, na omiljenoj festivalskoj Electric Waves pozornici. Sve goste Sea Stara nadolazećeg vikenda, osim fantastičnih nastupa, čeka i pravi ljetni ugođaj, sunčani i topli dani s temperaturama do 30 stupnjeva, savršeni za prvo veliko festivalsko okupljanje u 2022. godini.

Od warm upa do closinga – program po danima!

Program Sea Stara odvijat će se na ukupno četiri pozornice. Glavne scene čine Tesla Main Stage i Nautilus Arena uz atraktivne alternativne oaze Electric Waves i Silent Octopus, sve smještene tik uz obalu mora.

Warmup Party // Četvrtak, 26. svibnja od 20:00

Na prekrasnoj Electric waves bini pored mora, glazbeni magovi napravit će uvertiru u najbolji Sea Star Festival do sad! Warmup Party počinje u 20 sati, ulaz je slobodan, a za atmosferu će biti zaduženi SMT#nG, Mateo Santic, Recep i Phrasal.

Dan 1 // Petak, 27. svibnja od 19:00

Vrata festivala u petak 27. svibnja otvorit će se u 19:00, a prvi nastupi počinju od 20:00. Prvi dan Sea Stara rezerviran je za nastupe megapopularnih Talijana Meduza, legenda hip hopa Onyx, pobjednika Eurosonga Kalush Orchestra, obožavane Konstrakte i Senidah te dugačjkog niza uzbudljivih izvođača među kojima su Topic, Adiel, Kuku$, Tijana T, Vojko V, Stole X Smoke Mardeljano X Phat Phillie, Brina Knauss, Insolate, Vanillaz, kao i Andrea Ljekaj, Borut Cvajner, Bronski, Marin Biočić, Soulfreq, Traples, Virgin Helena.

Osim novih imena na line upu organizatori Sea Stara potrudili su se za posjetitelje umaškog događaja osigurati ulaznice za prvi dan EXIT festivala kada nastupa Iggy Azalea. Vlasnici isključivo kupljenih jednodnevnih ulaznica za prvi dan Sea Stara (petak 27. svibnja) trebaju sačuvati ulaznicu, dok vlasnici isključivo kupljenih festivalskih ulaznica, tj. vlasnici festivalskih narukvica trebaju sačuvati plastični tag. S podacima s ulaznice odnosno taga, uz osobno ime, potrebno je javiti se na mejl [email protected] najkasnije do 25.06. kako bi se dobila jednodnevna ulaznica za EXIT za četvrtak, 7. srpnja.

Dan 2 // Subota, 28. svibnja od 19:00

Subota je rezervirana za nastupe techno kraljice Amelie Lens, Dubioze Kolektiv, Umeka. Na pozornicu dolaze i Buč Kesidi, Farrago, 30 Zona, Bore Balboa X Grše, Buntai, Mimi Mercedez, Muha, Tam, Z++, Alex Ranerro, Alokin, Herya, Igz, Makarun, Marcel, Rasheed.

Program festivala završava se Closing Partyjem koji traje u nedjelju 29. svibnja do podneva, na Electric Waves pozornici. Sve satnice mogu se pronaći ovdje.

Ulazi

Radna vremena ulaza:

Petak, 27.05: 19.00 – 03:00
Subota, 28.05: 19:00 – 03:00

Provjera narukvica bit će na snazi od 19:00 do 03:00. Festivalska i VIP ulaznica vrijedi za jedan (1) ulaz u festivalski prostor u navedenom vremenu. Ako se izađe nakon 19:00 za ponovan ulazak bit će potrebno kupiti valjanu ulaznicu.

Osim festivalskog osiguranja ulaze kontrolira i policija, kako bi se izbjeglo unošenje svih zabranjenih predmeta i supstanci na festival. Ulazak vozilima u zonu festivala bi će moguć jedino uz odgovarajuću akreditaciju.

Ljetni dani na Sea Staru!

Osim vruće atmosfere koju glazbene legende donose sa sobom za vrhunski vikend u Umagu pobrinut će se i pravi ljetni dani s temperaturama zraka do čak 30 stupnjeva, uz more dovoljno toplo za kupanje.

SSF Woov aplikacija

Sve važne informacije o festivalu, od ove godine možete imati nadohvat ruke u Sea Starovoj Woov aplikaciji. Sve što trebate je instalirati aplikaciju na svoj mobitel i pratiti sve informacije o festivalu, od lineupa, informacija do povezivanja s ostalim Sea Star posjetiteljima.

Društveni aktivizam na Sea Staru

I ove sezone nastavlja se suradnja Sea Stara s RECAN-om i to kroz nekoliko aktivnosti. Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umjetničko djelo. Ruksaci – volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Interaktivni XO je replika popularne “Križić kružić” igre za koju se koriste prazne limenke za reciklažu.

U akciji STAR4KIDS zvijezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju osobnu stvar ili predmet (instrument, odjeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će se provesti u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac bit će namijenjen za liječenje bolesne djece.

Tijekom festivala održat će se panel “Veliki međunarodni glazbeni događaji kao generatori razvoja turizma i suradnje u regiji” na kojem će glazbene zvijezde, uglednici i organizatori festivala proći izuzetno aktualnu temu. Način na koji glazbeni događaji, festivali i koncerti, utječu na razvoj turizma i potiču suradnju u regiji postala je posebno važna u ovo post-pandemijsko razdoblje.

Zamjena narukvica i festivalska mapa

Za bolje snalaženje na festivalu objavljena je festivalska mapa s festivalskim zonama i pozornicama uz iscrtane sve važne informacije, kao što su parking, ulaz, zamjenska mjesta za narukvice, šank, pozornice festivala, Foodland i razne glazbene zone, a može se downloadati na mobitel preko aplikacije.

Zamjenska mjesta za festivalske narukvice radit će u petak i subotu od 10:30 do 3 ujutro i svima se proporučuje da čim prije obave zamjenu. Jednodnevne ulaznice nije potrebno mjenjati za narukvice, već se s njima ide direktno na ulaz.

Cashless sistem na festivalu

Sea Star festival predstavlja Sea Star karticu koja je opremljena suvremenom beskontaktnom tehnologijom. Koristeći karticu za bezgotovinsko plaćanje možete platiti piće, hranu i festivalske suvenire. Svoju karticu možete kupiti na bilo kojoj blagajni na festivalu s oznakom TOP UP i napuniti je određenim novčanim iznosom. Depozit pri prvoj uplati iznosi 15 kn, minimalan iznos prve uplate je 20 kn, a svake kasnije uplate 5 kn.

Nakon što naručite svoje omiljeno piće ili hranu platiti možete jednostavnim prislanjanjem kartice na čitač kartica koji se nalazi na svakom šanku, na čitaču možete i prisloniti svoju karticu u bilo kojem trenutku kako biste provjerili stanje. Obratite pažnju da u trenutku provjere stanja nitko ne plaća svoju narudžbu kako se iznos ne bi skinuo s vaše kartice. Sredstva s kartice možete refundirati na bilo kojoj blagajni u maksimalnom iznosu od 500 kn. Sredstva je potrebno refundirati prije napuštanja festivalskih vrata.

Refundacija

Refundacija sredstava s kartice mora se obaviti prije napuštanja festivala, u nedjelju do 06:00 ujutro, a nakon toga na Electric Waves zoni, do nedjelje u 18:00.

Pravila festivala

U nastavku pročitaj listu stvari koje smiješ unjeti na festival, kao i listu onih sa kojima nećeš moći proći kroz festivalska vrata.

DA – ruksaci (školski ruksak je maksimalna veličina)
DA – šeširi i kape
DA – upaljači
DA – mobilni telefoni i tablet uređaji
DA – naočale za sunce
DA – cigarete
DA – mali kišobrani
DA – kabanice
DA – kapi za čišćenje kontaktnih leća
DA – fotoaparati i kamere (uz odobrenu press akreditaciju)
DA – inzulin (s dokumentacijom o dijabetesu i osobnim dokumentima)
DA – lijekovi (uz originalni izvještaj liječnika i originalno pakiranje)

NE – droga i opijati
NE – noževi i ostalo oružje
NE – flaše i konzerve
NE – instrumenti
NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala
NE – šatori
NE – kućni ljubimci
NE – veliki kišobrani
NE – pokrivači
NE – štapovi za “selfie” i GoPro

Lost and found

Lost & Found pult nalazi se kod glavnog top-up mjesta blizu glavnog festivalskog ulaza. Nakon kraja festivala bit će u Policijskoj postaji Umag, Jadranska cesta 11.

Ulaznice i zamjenska mjesta

Do četvrtka do kraja dana na snazi su predfinalne cijene ulaznica od 349 kuna za festivalske ulaznice, odnosno 179 kn za jednodnevne. Cijene jednodnevne VIP Gold ulaznice su po 400 kn dok festivalske VIP Gold ulaznice možete kupiti po cijeni od 750 kn.

Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine