Nakon što je osvojio regiju već u premijernom izdanju, Sea Star izlazi na europsku pozornicu u trci za najprestižnije festivalske nagrade u Europi – European Festival Awards. Istarski festivalski dragulj iz EXIT obitelji, nominiran je u kategoriji za najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno i kao najbolji novi festival!

Sea Star je bio dio velikog regionalnog EXIT Ljeta ljubavi koje je okupilo preko 350.000 ljudi iz više od 90 zemalja svijeta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominirani za najbolje u svojim kategorijama za europske festivalske “Oscare”! EXIT festival je i devete uzastopne godine nominiran u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki europski festival”, a budvanski Sea Dance bori se za novu titulu najboljeg festivala do 40.000 posjetitelja dnevno i konkurira upravo Sea Star festivalu! Za ukupno pet nominacija koje su otišle na adresu EXIT tima, postarao se Revolution iz Temišvara koji se već treću godinu natječe za titulu “Najbolji mali festival”. I jedna od najzapaženijih zvijezda Exita, vlasnik najprodavanijeg debitantskog albuma desetljeća, Rag’n’Bone Man, nominiran je za najboljeg novog izvođača na europskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Glasanje za Europske festivalske nagrade počelo je jučer i trajat će do 30. studenog, a svi koji glasaju automatski sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti VIP ulaznice za najbolje festivale! Glasa se putem ovog linka izborom za EXIT u kategoriji “Best Major Festival”, za Sea Star ili Sea Dance u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”, za Sea Star kao “Best New Festival” te za Revolution u “Best Small Festival” kategoriji.

Sea Star će se za titulu najboljeg festivala do 40.000 posjetitelja dnevno, natjecati sa festivalima kao što su budvanski Sea Dance, Balaton, Melt! ili Pohoda. Umaški festival ujedno je u utrci za najbolji novi festival zajedno s čak 12 novih festivala u Europi, različitih formata i kategorija, dok je EXIT u konkurenciji s ostalim vodećim europskim festivali