Sea Star u Umagu u svom trećem izdanju etablirao se već kao festival s kojim počinje sezona najvećih ljetnjih događaja u regiji, a nakon sinoćnjeg uspjeha u laguni Stella Maris, na redu je pravi povijesni nastup najveće hip-hop grupe svih vremena Wu-Tang Clan! Uz “bogove rapa” kako ih s pravom nazivaju, u Umagu večeras nastupaju i regionalni superteškaši Bajaga i Hladno pivo, te izuzetno popularni DJ Enrico Sangiuliano, pa je danas i najveća potražnja za ulaznicama, a zbog dodatnog proširenja kapaciteta, bit će ih i na festivalskim blagajnama na ulazu.

A dok se festival sprema za večerašnje veliko finale, publika se zasluženo odmara, jer ih je sve do jutarnjeg sunca maestralno vodila moćna ruska umjetnica Nina Kraviz, koja je epitet jednog od vodećih DJ-eva današnjice opravdala sjajnim i krajnje emotivnim setom na glavnoj Addiko Tesla bini. Publika je skandirala njezino ime, zbog čega je čak dva puta produžavala set, sve dok sunce iznad magične lagune nije u potpunosti donijelo duh famozne Exitove Dance Arene, ali i vodećih party destinacija kakva je Ibiza! Ona je ostala još dugo poslije nastupa i razgovarala s fanovima, uslišivši nebrojene molbe za foto uspomenom na jedno istinski nestvarno jutro.

Da publika već bude na apsolutnom vrhuncu, pobrinuo se neponovljivi Sven Väth koji je s nepojmljivom lakoćom demonstrirao što je definicija vrhunskog DJ-a, a u njegovom slučaju i jednog od lidera globalnog techno pokreta u posljednjih 30 godina!

Da je svijetla budućnost scene pokazao nam je i jedan od najistakinutijih techno izvođača novog vala Ilario Alicante, koji je nizao neke od svojih najboljih numera uz glasno odobravanje publike.

Prije ovog šestosatnog techno praznika na glavnoj pozornici je vladao hip-hop u svojim raznim stilovima, a svakako najviše uzbuđenja izazvala je mlada britanska trap-jazz diva IAMDDB, čiji se