Spektakularno treće izdanje Sea Star festivala, koje je ugostilo 40.000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta, našlo se i ove godine u utrci za “Najbolji europski festival srednje veličine” na prestižnim Europskim glazbenim nagradama! Sea Star je dosad već zabilježio dvije nominacije, obje 2017. godine u kategorijama “Najbolji europski festival srednje veličine – do 40.000 posjetitelja dnevno” i “Najbolji novi festival”, a fantastično posljednje izdanje s Wu-Tang Clanom u glavnoj ulozi osiguralo je još jedno mjesto u glasovanju.

Glasovi milijunske publike širom svijeta odlučit će o finalnom poretku ovogodišnjih kandidata, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u glazbenoj industriji. Pobjednici će biti proglašeni 15. siječnja 2020. godine na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Nizozemskoj.

U godini kada je održano po brojnim parametrima najuspješnije izdanje Exita, festivali koje organizira EXIT tim dočekuju Europske festivalske nagrade (EFA) s ukupno pet nominacija! Na objavljenoj listi nominiranih glazbenih festivala, EXIT se ponovo našao u kategoriji “Najbolji veliki festival”, i to nakon što je navedenu titulu prethodno osvojio 2014. i 2018. godine. I drugi članovi Exitove festivalske obitelji našli su se među nominiranim festivalima. Umaški Sea Star festival u utrci je za nagradu – “Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno”, dok je nedavno završeni i izuzetno uspješni No Sleep festival našao svoje mjesto u čak dvije kategorije – “Najbolji festival do 10.000 posjetitelja dnevno” i “Najbolji novi festival”!

Glasanje za Europske festivalske nagrade p