Umaški Sea Star ponovo je nominiran za najbolji festival srednje veličine na nadolazećim 13. Europskim festivalskim nagradama! Veliko glazbeno okupljanje, koje je svoje jubilarno, peto izdanje imalo prošlog svibnja u laguni Stella Maris, u konkurenciji je s nizom drugih manifestacija među kojima su ugledna imena kao što su Melt, Montreux Jazz Festival, Bilbao BBK Live, Balaton Sound, Pohoda i Rock For People. 

Fantastičnom proslavom uz više od 42.000 posjetitelja proteklog je svibnja održano jubilarno, peto po redu izdanje Sea Star festivala. Umaška laguna Stella Maris četiri je dana bilo mjesto moćne simbioze fanova iz više od 40 zemalja svijeta s najvećim svjetskim i regionalnim glazbenim imenima! Događaj kojim se lansira nova turistička i festivalska sezona nadmašio je brojke posjete iz 2022. već prve večeri uz nastupe Robina Schulza, Senidah i Hiljsona Mandele, da bi u subotu navečer otišao nekoliko koraka dalje uz svjetske velikane The Prodigy i techno superzvijezdu Indiru Paganotto. Čast da zatvori festival pripao je 17-godišnjoj elektronskoj senzaciji – Lanni iz Novog Sada!

Glasati za Sea Star može se već od sada pa sve do 30. studenog, u kategoriji Best Medium-Sized Festival na službenim stranicama European Festival Awards (EFA), kao i za EXIT festival koji je istaknut u najprestižnijim Best Major Festival nominacijama. Dodjela EFA održat će se 17. siječnja 2024. tijekom Eurosonic Festivala u Gorningenu.

Sea Star festival u svojoj je povijesti uhvatio dvije EFA nominacije – 2017. ušao je među Top 10 u kategorijama Best Medium-Sized i Best New festival. Iste sezone umaško događanje okrunilo se domaćom nagradom, Ambasadorom za Najbolji novi festival godine.

Novo, šesto izdanje Sea Star festivala održat će se 2024. godine, uskoro će biti poznati datumi i imena, a stižu i prve ulaznice.