Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi (European Festival Awards) na kojem sudjeluje preko 350 festivala iz 35 zemalja sa cijelog europskog kontinenta, umaški Sea Star je izglasan je među prvih deset u kategoriji “Najbolji novi festival”! Ovo priznanje usljedilo je nakon što je u Umag već otišla nagrada za Najbolji novi festival u Hrvatskoj, a ovoga puta Sea Star je na europskoj razini u društvu novih festivalskih zvijezda kao što je zimska verzija njemačkog metal giganta Wackena, belgijski Cactusfestival ili izuzetno hvaljeni portugalski Waking Life.

Novosadski EXIT je u glavnoj kategoriji i devetu godinu uzastopce izabran u 10 najboljih velikih festivala Europe zajedno sa ostalim muzičkim gigantima kao što su belgijski Tomorrowland, holandski Lowlands, nemački Wacken Open Air i mađarski Sziget. Ove godine, EXIT je dobio i ogromno priznanje stručnjaka iz festivalske industrije jer se našao u finalu u još dvije prestižne kategorije, u kojoj glas daje isklučivo žiri, za Take a Stand nagradu za društveno angažirano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Europe!

Razlog leži u tomu što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji. Sa nominacijama za još dvije specijalne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija za svega 12 različitih nagrada za najbolje festivale! Crnogorski Sea Dance ove je godine ponovo u najužoj konkurenciji za “Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno” s njemačkim Melt! i Reeperbahn festivalima, dok je rumunjski Revolution treću godinu zaredom u deset “Najboljih malih festivala”. Biser ovogodišnjeg Exita i svjetske muzičke scene Rag’n’Bone Man, glavni je favorit za najbolju novu zvijezdu.

Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a listu svih finalista možete vidjeti na službenoj stranici Europskih festivalskih nagrada. Proglašenje će biti na ceremoniji dodjele nagrada u nizozemskom Groningenu 17. siječnja 2018. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog “Oskara” dobio 2014. godine.