Ideja o važnosti promocije i razvoja festivalskog turizma u našoj regiji upravo je dobila novu potvrdu od jednog od najprestižnijih globalnih priznanja glazbene industrije. Čak četiri festivala iz Exitove orgaznizacije – Sea Star, EXIT, Sea Dance i No Sleep, natječu se za utjecajne Europske festivalske nagrade (EFA).

Hrvatski Sea Star se nalazi u kategoriji „Najbolji festival srednje veličine“ koji broji do 40.000 posetilaca dnevno, u kojem je i crnogorski Sea Dance. Ovogodišnje izdanje Exita natječe se za titulu „Najboljeg velikog festivala“, nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje službeni nositelj titule „Najboljeg novog europskog festivala“, po prvi put je u konkurenciji za „Najbolji festival u zatvorenom prostoru“.

Glasanje za Europske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajat će do 7. prosinca, na službenim stranicama Europskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji „Best Major Festival“, izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji „Best Medium-Sized Festival“, i izborom No Sleep festivala u kategoriji „Best Indoor Festival“.