Grupa Fakofbolan morala je, nažalost, zbog zdravstvenih problema članova benda otkazati nastup na Sea Star Festivalu, pa je umjesto njih uskočila novigradska blues rock četvorka Vervet koja će nastupiti u petak, 26. svibnja.

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu, a spiritus movens koji stoji iza ove kreativne fuzije koja živi već desetljeće i pol jest gitarist, pjevač, skladatelj, tekstopisac i aranžer Denis Makin, koji je ujedno i frontman benda. Kroz godine mijenjali su se članovi grupe, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktualna postava benda. Uz Denisa Makina Vervet čine klavijaturist Dušan Prosen, basistica i pjevačica Tea Tidić i bubnjar Marco Mattietti.

Upravo početkom 2015., u novom sastavu, grupa kreće s radom na autorskim skladbama, a rezultat dvogodišnjeg rada predstavljen je na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani krajem travnja, kad je predstaviljen njihov debitantski album “Dok plačeš i smiješ se”. Pjesme, njih ukupno 11, skladane su u blues rock maniri, no grupa se ne drži čvrsto žanrovskih okosnica, već po nahođenju stvara vlastiti glazbeni izričaj. Tekstovi su na hrvatskom jeziku, a na stvaranju i snimanju albuma sudjelovali su brojni gosti: Davorin Bogović, Zoran Čalić, Peter Lovšin, Leo Anđelković, zbor Osnovne škole Novigrad – Cittanova i mnogi drugi.

Za prvi singl izabrana je pjesma “Dobar dan”, za koju je snimljen spot u režiji Dragane Sapanjoš te pod vodstvom snimatelja Danila Cakovića Cakija.

Početkom ožujka zbog ogromnog interesa publike dupliran je početni kapacitet Sea Star Festivala, a nastavak tog izvanrednog vala, koji je doveo do prodaje više od 80% ulaznica, rezultirao je još jednim povećanjem kapaciteta, festivalskom mapom koja se sada prostire oko cijele lagune i čak dva puta većim brojem pozornica i festivalskih zona u odnosu na prvi plan! Po 25.000 ljudi dnevno, u petak 26. i subotu 27. svibnja, uživati će u glazbenim programima i atraktivnim neglazbenim sadržajima u čak 13 zona unutar umaškog kompleksa Stella Maris.

Sedam sjajnih pozornica donose velike svjetske i regionalne glazbene zvijezde koje predvode The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza Kolektiv, Pendulum, Modestep, Spiller, Umek, Urban &4, Elemental, S.A.R.S. i mnogi drugi.

Ovogodišnjem interesu za prvo izdanje Sea Star festivala u Umagu doprinosi pozicija prvog velikog festivala u godini koji otvara ljetnu sezonu koji je svoju bazu našao u multifunkcionalnom umaškom kompleksu Stella Maris, smještenom na samoj obali Jadrana. Dobitna formula 2+2 uz dva centralna festivalska dana donosi i sjajan nulti dan 25. svibnja čiji line up predvode S.A.R.S., Rambo Amadeus, Kawasaki 3P i DJ-i Enter Zagreba te finalni tulum u nedjelju, 28. svibnja u režiji house superzvijezde Mahmuta Orhana.

U prodaji se nalaze festivalske ulaznice po cijeni od 349 kn, s 20% popusta. Festivalske ulaznice vrijede za ulaz od četvrtka, 25. do nedjelje, 28. svibnja. U ponudi su i jednodnevne promo ulaznice za četvrtak po cijeni od 49 kn, uz 33% popusta, 199 kn za petak i subotu te VIP Gold ulaznice za sva četiri dana za 749 kn. Sve ulaznice se mogu kupiti online i na prodajnim mjestima Entria, Ticketshopa i Eventima. Više informacija o ulaznicama, smještaju i prijevozu može se pronaći na www.seastarfestival.com