Kroz desetljeće aktivnosti, njemački producent i DJ Robin Schulz istaknuo se kao jedno od vodećih globalnih imena electro-pop zvuka. Svjetski hitmaker svoju bogatu lepezu popularnih singlova koji su na streaming servisima preslušani više od 10 milijardi puta, uskoro donosi i na jubilarno peto izdanje Sea Star Festivala, gdje će svojim istančanim DJ setom lansirati novu festivalsku i ljetnu sezonu, a umašku lagunu Stella Maris pretvoriti u energičan plesni podij. Ulaznice za umaški festival nestaju velikom brzinom, a aktualna cijena od 44 eur na snazi je još danas do kraja dana, nakon čega će poskupjeti.

Schulzovi singlovi neizostavan su dio mnogih playlisti i svjetskog radijskog etera, te je gotovo nemoguće zamisliti proteklo desetljeće pop glazbe bez hitova kao što su “Waves”, “Prayer in C” ili “Sugar”. Za njega je ovo povratak na festivalsku pozornicu u Umagu, gdje je publiku već oduševio nastupom 2018. godine, a sada stiže “bogatiji” za novu dozu milijunskih streamova svojih megahitova.

Kao apsolutni globalni mega-hit iz Schulzove diskografske radionice psoebno se ističe njegov singl “Sugar” iz 2015. godine, originalno objavljen na njegovom istoimenom drugom po redu studijskom albumu. Osim što je odmah po objavi osvojila brojne digitalne i radijske liste te je obojana i platinastom nakladom, pjesma je to koja mu je donijela i ulazak u prestižni One Billion Streams Club na Spotifyju, budući da broji više od milijardu streamova na ovoj platformi. 

Pjesma nizozemskog pjevača i repera Mr. Probza globalni uspjeh doživjela je upravo nakon up-tempo remixa Robina Schulza, objavljenog 2014. godine. Za njemačkog producenta i DJ-a to je ujedno bio i najavni singl debitantskog albuma i u vrlo kratkom roku je poharao brojne glazbene liste diljem Europe, te čak i debitirao na #1 UK Singles Charta. Ubrzo nakon uspjeha u Europi, remix je osvojio i publiku u SAD-u te je zauzeo vodeću poziciju Billboard Dance charta, a zatim ostvario i Grammy nominaciju u kategoriji “Best Remixed Recording, Non-Classical”. Remix danas broji više od 800 milijuna Spotify streamova, dok prateći videospot ima više od pola milijarde YouTube pregleda i svakako je jedan od njegovih ključnih i najprepoznatljivijih globalnih hitova.

Nakon uspjeha s prvim službenim singlom, remixom pjesme “Waves”, njemački hitmaker isti je recept koristio i za svoj drugi po redu službeni singl u karijeri. Oduševljen pjesmom originalno objavljenom 2010. godine od strane francuskog folk-pop dua Lilly Wood and the Prick, Robin Schulz je kreirao još jedan up-beat remix i izdanje inicijalno objavio kao free download. Uslijedio je još jedan uspjeh globalnih razmjera, remix je dobio i svoju službenu objavu u obliku singl-izdanja te su drugi put zaredom osvojeni brojni chartovi diljem svijeta, a Robinu Schulzu su širom otvorena vrata svjetske glazbene scene.

Kroz dosadašnju karijeru, ostvario je niz suradnji, a jedna od istaknutih je ona s izraelskim autorom i producetnom Dennisom Lloydom, s kojim je kreirao singl “Young Right Now”, objavljen krajem 2021. godine. Pjesma je dosegnula #1 na službenoj listi radijskog emitiranja u Njemačkoj, kao i ulazak na Billboard Hot Dance/Electronic Songs chart te je ostvarila platinastu i zlatnu nakladu u Austriji, Francuskoj, Njemačkoj i Poljskoj. Službeni videospot i Lyric video na Youtubeu kombinirano zbrajaju gotovo 20 milijuna pregleda, dok singl na Spotifyju broji više od 100 milijuna streamova.

Još je jedna pjesma Robinu Schulzu donijela pažnju svjetske publike i doprinjela njegovoj globalnoj popularnosti. Plesne podije diljem svijeta osvojio je i ovim hit-singlom iz 2015., objavljenim u sklopu albuma “Sugar”. Riječ je o suradnji s američkom pjevačicom i autoricom Ilsey, a singl je obojan dvostrukim platinastim i zlatnim nakladama u više od deset zemalja diljem svijeta, od Australije, Španjolske, Danske, Njemačke pa sve do Kanade. S više od 200 milijuna Youtube pregleda videospota i gotovo 350 milijuna Spotify streamova, singl je apsolutni favorit publike i svakako neizostavni dio njegovih DJ setova.

S više od 450 zlatnih, platinastih i dijamantnih digitalnih naknada u 30 zemalja, njemački DJ,  producent i hitmaker Robin Schulz apsolutna je megazvijezda globalne electro-pop scene. Še