Albumi „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ grupe Buč Kesidi, jednog od domaćih headlinera Sea Star festivala, stižu kao izuzetno limitirani posebni kolor vinili. Prednarudžbe kreću od četvrtka 25. siječnja preko sajta benda, a prodaja 8. veljače.

Debi album „Posesivno – ospulsivni hospul“ objavljen je 2016. godine i predstavio Buč Kesidi kroz deset pjesama među kojima su se posebno izdvojile „Kafe aparat“, „Draga?“, „Pola pet“ i „Jaa (imam plaan)“. Bend kojeg su Zoran Zarubica, Luka Racić i Alen Duš oformili svega tri godine ranije već je prvim albumom najavio ogroman potencijal i krenuo ostavljati dubok trag na regionalnoj indie rock sceni. Izdanje je dosad bilo dostupno na CD-u i streaming servisima, a sada po prvi put dolazi na zelenom vinilu, u izuzetno organičenoj tiraži.

Sve najavljeno debijem Buč Kesidi ostvarili su, sad kao dvojac, u punoj snazi 2019. godine. Čest „problem drugog albuma“ bend je riješio tako da je isporučio jedan od najboljih regionalnih indie rock izdanja proteklog desetljeća. „Euforija“ je konceptualna kolekcija pjesama koja je bend instalirala na samo vrh najjačih imena ovih prostora, na krilima singlova „Nema ljubavi u klubu“, „Đuskanje ne pomaže“, „Nedjelja ujutru“, „TIHO“, „Subota“. „Euforija“ je svojevremeno bila dostupna na ploči, ali ovaj put stiže kao limitiran crveni vinil.

Prednarudžbe za vinile „Posesivno – ospulsivni hospul“ i „Euforija“ kreću preko službenog sajta benda u četvrtak, 25. siječnja u 10:00.

Službeni datum objave i dostava naručenih ploča kreće u četvrtak 8. veljače 2024. godine.

Buč Kesidi potvrdili su nastup na Sea Staru i pridružili se INIKO, Hot Since 82, Artbatu, Deborah De Luca i grupi Joker Out. Šesto izdanje festivala bit će održano od 23. do 26. svibnja 2024. na brojnim poznatim i novim pozornicama u umaškoj laguni Stella Maris. Festivalske ulaznice po cijeni od 44 eura, s popustom od 40% u odnosu na finalni iznos, mogu se kupiti ovdje, na prodajnim mjestima te online u sistemu Entrio.