Do kraja glasanja za Europske festivalske nagrade ostalo je svega osam dana, a u sam finiš utrke ušao je i naš Sea Star festival koji je nominiran u čak dvije kategorije! Podršku za ovaj uspjeh već u prvoj godini dali su redom domaći izvođači pozivajući sve svoje fanove diljem regije da glasaju kako bi titula najboljeg europskog festivala stigla u umaški kompleks Stella Maris.

Fantastična atmosfera na prepunim pozornicama rezultirala je brojnim izuzetnim nastupima ovdašnjih glazbenika koji iz Umaga, baš kao i publika, nose fantastične uspomene. Damir Urban, Elemental, Brkovi, Krankšvester i brojni drugi glazbenici evocirali su sjećanja na prvi Sea Star i pozvali sve da daju glas novoj hrvatskoj i regionalnoj festivalskoj zvijezdi. Njihove poruke zabiježene su u videu koji će zasigurno osigurati još mnoštvo glasova u dvije kategorije u kojima se Sea Star natječe – za “Best Medium-Sized Festival”, odnosno najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno i “Best New Festival”, odnosno najbolji novoosnovani festival u cijeloj Europi!

Sea Star sinoć dobio nagradu za Najbolji novi festival

I dok još traje utrka za europske titule, Sea Star je doma osvojio i svoje prvo priznanje na dodjeli glazbenih nagrada “Ambasador”, sinoć održanoj u Zagrebu. Na dodjeli je trijumfirao i EXIT koji je proglašen za najbolji festival u regiji, a ovo je druga po redu godina kako se ova priznanja dodjeljuju akterima elektroničke glazbe. Pobjede su tim vrijednije uzme li se u obzir da obje manifestacije nisu orjentirane isključivo na elektronsku glazbu, ali ona čini izuzetan dio njihovog programa i duha, što je odlika svih festivala iz Exitove obitelji.

Za kraj ovog, uzbudljivog tjedna za Sea Star, ostavljene su i prve informacije vezane za drugo izdanje festivala koje će biti objavljene u petak, 24. studenog.