Ostalo je manje od dva tjedna do Sea Star Festivala koji se održava 27 i 28. svibnja u Umagu, u resortu Stella Maris. Desetci tisuća ljudi pristići će iz svih krajeva Europe i svijeta kako bi slavili početak ljeta na prvom velikom hrvatskom festivalu nakon dvogodišnje pauze. U očekivanju otvaranja festivalskih ulaza složen je top 5 najboljih nastupa s dosadašnjih izdanja Sea Stara.

WU-TANG CLAN

Nakon nastupa u New Yorku, Londonu, Berlinu, Parizu i drugim svjetskim metropolama, Wu-Tang Clan 2019. stižu u Umag, a njihov nastup na glavnoj pozornici festivala ostao je tako ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu! U Istru je došlo desetine tisuća fanova iz brojnih europskih zemalja. Pregovori oko nastupa u Hrvatskoj trajali su čak sedam mjeseci, a on je ostao zapamćen kao jedan od najupečatljivijih ikad na ovom festivalu. Wu-Tang Clan je prodao nevjerojatnih 40 milijuna albuma, dok svjetski mediji za njih imaju samo riječi hvale, pa ih tako Rolling Stone naziva “najboljom rap grupom ikada”. Njujorški rap revolucionari zaslužni su za tektonske promjene u svom žanru još od svog debija iz 1993. a koji i danas pruža osnovu za mlade naraštaje žedne vrhunskog hip-hopa.

THE PRODIGY

Nastup grupe The prodigy na prvom Sea Star Festivalu 2017. čak je i sam bend proglasio jednim od najboljih na tadašnjoj turneji. Od same najave dolaska legendarnog trojca interes za njihov nastup nije jenjavao, a jedan od najvećih bendova svih vremena još jednom je dokazao svoj status apsolutnih zvijezda.

37609807792_b9219697f9_o (1)

Liam, Keith i Maxim praćeni bendom isporučili su redom sve nezaboravne hitove, kako one rane, tako i najsvježije: “Breathe”, “Firestarter”, “Nasty”, “Smack My Bitch Up”, “Omen” i druge, dok je apsolutna ludnica nastala tijekom izvođenja kultne numere “No Good” koji su izveli na bis.

NINA KRAVIZ

Iste godine do zore smo plesali na moćne trake jedne od najboljih svjetskih DJ-ica Nine Kraviz. Do jutarnjeg sunca maestralno nas je vodila moćna ruska umjetnica Nina Kraviz, koja je epitet jednog od vodećih DJ-eva današnjice opravdala sjajnim i krajnje emotivnim setom na glavnoj pozornici festivala.

47965081171_0d982e5ca8_o

Publika je skandirala njezino ime, zbog čega je čak dva puta produžavala set, sve dok sunce iznad magične lagune nije u potpunosti donijelo duh famozne Exitove Dance Arene, ali i vodećih party destinacija kakva je Ibiza! Ona je ostala još dugo poslije nastupa i razgovarala s fanovima, uslišivši nebrojene molbe za foto uspomenom na jedno istinski nestvarno jutro.

FATBOY SLIM

Iste godine, samo dan kasnije pred desetke tisuća fanova u magičnu lagunu izašao je kralj elektronske scene Fatboy Slim. Engleski hitmaker jedan je od nekolicine onih koji su svoje ime zauvijek upisali u zlatnu povijest Exita i na Sea Star prenijeli globalno slavnu atmosferu s Petrovaradinske tvrđave.

Nakon što je nebo iznad lagune do posljednje točke ispunio vatromet višestruko veći i od onoga s otvaranja festivala, Fatboy Slim je svoju krilaticu “Eat. Sleep. Rave. Repeat.” sproveo u djelo! Glavna pozornica festivala tresla se uz hitove “Rockafeller Skank”, “Right Here, Right Now”, “Push the Tempo” i brojne druge u specijalnim aranžmanima i miksu u kojem sebi nije dao predah niti za jednu jedinu sekundu.

UMEK

Jedan od nastupa koji se također pamti na prvom Sea Star Festivalu je i onaj koji je pripremio neponovljivi mag elektronike DJ Umek. Slovenski techno DJ zavladao je Nautilus Arenom i uveo nas u nezaboravno jutro drugog dana Sea Star Festivala 2017. godine. Očarani njegovim kultnim trakama, deseci tisuća fanova okupili su se kako bi plesali do jutra.

Umek se 27. i 28. svibnja ove godine vraća na Sea Star Festival u Umag kako bi pokušao nadmašiti ovaj legendarni nastup. Uz njega ovogodišnji lineup čine sjajni svjetski, regionalni i domaći glazbenici kojeg predvode Iggy Azalea, Amelie Lens, Dubioza Kolektiv, Meduza, Senidah, Konstrakta, Topic, Buč Kesidi, Vojko V, Adiel, Brina Knauss. Tijana T, Insolate, z++, Kukus te brojni drugi. Uz navalu na ulaznice ogromna je potražnja i za smještajem u gradu i okolici, što pokazuje i vijest kako je rasprodano već 2/3 kapaciteta festivalskih ulaznica, dok je popunjeno već 88% smještajnih kapaciteta.

AKTUALNA CIJENA DO 20. SVIBNJA!

U prodaji su festivalske ulaznice po promo cijeni od 299 kn, koja će na snazi biti do petka, 20. svibnja do kraja dana nakon čega im cijena skače na 349 kn. Osim njih u ponudi su dnevne ulaznice po cijeni od 169 kn te VIP Gold po 750 kn.

Kompletna ponuda ulaznice i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. godine