Neka od najuzbudljivijih novih imena regije, sjajna kantautorica Nika Turković, daleko najpopularniji slovenski bend Joker Out i srpski alter-pop artist Dzipsii koji je ostavio snažan dojam na Pjesmi za Evroviziju, uskaču na line-up petog jubilarnog Sea Star festivala 19. i 20. svibnja!

Talentirana nova struja koja je proteklu godinu unijela izuzetnu svježinu na ovdašnju scenu pridružuje se ranije najavljenim velikanima grupi The Prodigy i multiplatinastom hitmakeru Robinu Schulzu, kao i cijelom nizu internacionalnih i regionalnih zvijezda među kojima su Indira Paganotto, Mahmut Orhan, Daria Kolosova, Senidah, Hiljson Mandela, Krankšvester, Marko Nastić, Dejan Milićević, Grše, 30Zona, Dj Jock, Miach, Micka Lifa, Ružno Pače, TTM, Ilija Rudman, Ian F i mnogi drugi.

Nakon što je 2022. bio drugi najposjećeniji festival u Hrvatskoj i ovogodišnje izdanje je na najboljem putu da obilježi festivalsku sezonu. Na dva mjeseca prije održavanja prodano je čak dvije trećine kapaciteta umaške lagune Stella Maris, a osim festivalskih u ponudi se sada nalaze i jednodnevne ulaznice.

Nika Turković jedna je od najperspektivnijih mladih hrvatskih kantautorica.  Njezinu glazbenu karijeru u protekle tri godine obilježile su sjajni singlovi „U mraku“, „Pusti“ i „Dok nas nema“, odlične kritike i rasprodani koncerti, te zanimljive suradnje među kojima se ističu suradnje s miljenicima publike pocket palmom, Fantomom i tam. Kruna dosadašnjeg djelovanja je debitantski album “11” objavljen početkom godine kojim je Nika osvojila regiju i istaknula se kao ‘it’ izvođačica trenutka. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabri pristup vizualnom identitetu postali su njezin zaštitni znak. 

Joker Out je prva grupa potpuno nove generacije koja je stekla ogromnu popularnost u Sloveniji. Od svog formiranja 2016. bend je u toliko strelovitom usponu da ih je slovenska nacionalna televizija interno odabrala kao svoje predstavnike na ovogodišnjoj Pjesmi Eurovizije, a bit će i daleko najmlađi sastav koji će samostalno nastupiti u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji. Bend je dosad objavio dva albuma – „Umazane misli“ i „Demoni“, a nevjerojatna energija, unikatan vizualni identitet i moćna glazba donijeli su im dve uzastopne nagrade za slovenskog izvođača godine, 2021. i 2022. godine, kao i nagradu za pjesmu godine. Samo tjedan dana nakon što izvedu pjesmu „Carpe Diem“ na Euroviziji Joker Out stižu u Umag na svoj prvi hrvatski festival.

Srpski trap pop glazbenik Dzipsii jedan je od najtalentiranijih mladih umjetnika ovih prostora. Nakon što je prošle godine privukao veliku pažnju debi albumom „Zapisi iz podzemlja“ spotlight je definitivno preuzeo na nedavno održanoj Pjesmi za Evroviziju gdje je nastupio s pjesmom „Greh“ i po mnogima zaslužio da Srbiju predstavlja na Pjesmi Eurovizije. Svirka na Sea Staru bit će prva prilika da se Dzipsii vidi uživo u Hrvatskoj.

Peto izdanje Sea Stara, kojim će započeti festivalska i ljetna sezona, u umašku lagunu Stella Maris Resort Plava Laguna 19. i 20. svibnja dovodi superjak line up. 

Program u petak predvode jedan od najvećih svjetskih hitmaker Robin Schulz, uz kojeg stižu i Mahmut Orhan, trap heroji Senidah i Hiljson Mandela, sjajni b2b setovi Daria Kolosova & Etapp Kyle, Marko Nastić & Dejan Miličević te DJ Jock & Shipe, Joker Out, Nika Turković i Dzipsii te tim Electric Waves pozornice na čelu s Ilijom Rudmanom. U subotu će na festivalski Tesla Main Stage sletjeti giganti The Prodigy, techno superzvijezda Indira Paganotto, regionalan trap best of koji uključuje, Krankšvestere, Gršu, 30Zonu, Foxa & Surreala, Ružno pače, Podočnjake, Miach, Micka Lifu, TTM, Masayah i Thicc Boia, kao i Electric Waves postava predvođenu Ian F-om i Marcelom. 

U ponudi su trenutno festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od 39 eura, te jednodnevne i VIP Gold ulaznice te Onstage Experience VIP, koji daje pristup glavnim pozornicama. Sve skupa je dostupno ovdje te online i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio.

Ovogodišnji Sea Star festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.