Neka od najuzbudljivijih novih imena regije, sjajna kantautorica Nika Turković, daleko najpopularniji slovenski bend Joker Out i srpski alter-pop artist Dzipsii koji je ostavio snažan dojam na Pjesmi za Evroviziju, uskaču na line-up petog jubilarnog Sea Star festivala 19. i 20. svibnja!

Talentirana nova struja koja je proteklu godinu unijela izuzetnu svježinu na ovdašnju scenu pridružuje se ranije najavljenim velikanima grupi The Prodigy i multiplatinastom hitmakeru Robinu Schulzu, kao i cijelom nizu internacionalnih i regionalnih zvijezda među kojima su Indira Paganotto, Mahmut Orhan, Daria Kolosova, Senidah, Hiljson Mandela, Krankšvester, Marko Nastić, Dejan Milićević, Grše, 30Zona, Dj Jock, Miach, Micka Lifa, Ružno Pače, TTM, Ilija Rudman, Ian F i mnogi drugi.

Nakon što je 2022. bio drugi najposjećeniji festival u Hrvatskoj i ovogodišnje izdanje je na najboljem putu da obilježi festivalsku sezonu. Na dva mjeseca prije održavanja prodano je čak dvije trećine kapaciteta umaške lagune Stella Maris, a osim festivalskih u ponudi se sada nalaze i jednodnevne ulaznice.

Nika Turković jedna je od najperspektivnijih mladih hrvatskih kantautorica.  Njezinu glazbenu karijeru u protekle tri godine obilježile su sjajni singlovi „U mraku“, „Pusti“ i „Dok nas nema“, odlične kritike i rasprodani koncerti, te zanimljive suradnje među kojima se ističu suradnje s miljenicima publike pocket palmom, Fantomom i tam. Kruna dosadašnjeg djelovanja je debitantski album “11” objavljen početkom godine kojim je Nika osvojila regiju i istaknula se kao ‘it’ izvođačica trenutka. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabri pristup vizualnom identitetu postali su njezin zaštitni znak. 

Joker Out je prva grupa potpuno nove generacije koja je stekla ogromnu popularnost u Sloveniji. Od svog formiranja 2016. bend je u toliko strelovitom usponu da ih je slovenska nacionalna televizija interno odabrala kao svoje predstavnike na ovogodišnjoj Pjesmi Eurovizije, a bit će i daleko najmlađi sastav koji će samostalno nastupiti u dvorani Stožice, najvećoj u Sloveniji. Bend je dosad objavio dva albuma – „Umazane misli“ i „Demoni“, a nevjerojatna energija, unikatan vizualni identitet i moćna glazba donij