Donosimo novi pregled glazbenih vijesti imena koja stižu na jubilarno peto izdanje Sea Star Festivala!

Psytrance kraljica Indira Paganotto objavila je zajednički singl s Ninom Kraviz, slovenska indie-rock senzacija Joker Out najavila duet s Elvisom Costellom, dok je Hiljson Mandela s matičnim kolektivom KUKU$ objavio prvi domaći trap NFT album. Uz to, koncertna atrakcija Podočnjaci otkrila je kako su s debi-albumom ostvarili više od milijun streamova na Spotifyu, srpski reper Fox potvrdio je objavu novog videospota, a vodeći hrvatski disco-house DJ i producent Ilija Rudman potvrdio je objavu novog LP izdanja.

Indira Paganotto: Psytrance kraljica objavila novi singl “White Horse”

Kraljica psytechno žanra i jedno od najvećih novih imena globalne elektronske scene – Indira Paganotto, objavila je novi singl “White Horse”. Riječ je o spoju psytrance i techno žanrova, a izdanje je rezultat suradnje s još jednom iznimnom techno zvijezdom – Ninom Kraviz, koja je 2019. također nastupila na Sea Staru.

Ova clubbing poslastica već se nalazi u njihovim DJ setovima, a s nestrpljenjem iščekujemo doživjeti je uživo u setu koji Indira Paganotto priprema u laguni Stella Maris.

Joker Out: Slovenska indie-rock senzacija najavila duet s Elvisom Costellom

Jedan od trenutno najpopularniji slovenskih bendova – Joker Out, najavio je suradnju s Grammyem nagrađenom britanskom ikonom, Elvisom Costellom! Radi se o duetu naziva “New Wave”, koji će biti objavljen sredinom travnja, neposredno pred prvi ovogodišnji nastup benda u Hrvatskoj, 19. svibnja na Sea Staru u Umagu. Vijest o ovoj suradnji stiže i nakon što su Joker Out predstavljeni u cijenjenoj listi “100 Artists to Watch in 2023” po selekciji IMPALA-e, Europskog udruženja nezavisnih glazbenih izdavača.

Saznaj više o vijesti na ovoj stranici.

Podočnjaci: S debitantskim albumom prešli milijun streamova na Spotifyju

Hrvatska koncertna atrakcija – Podočnjaci, putem instagrama je podijelila vijest kako su s debitantskim albumom “Ispod očiju” prešli milijun streamova na Spotifyu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Podočnjaci (@podocnjaciofficial)

Izdanje je objavljeno sredinom 2021. godine i vrlo brzo je postalo favorit publike, a ovaj mladi bend iz Kutine lansirao do statusa jedne od omiljenih domaćih koncertnih atrakcija nove generacije. Nezaobilazne singlove “Šiške” i “Papuče” čut ćemo i na njihovom nastupu na Sea Staru u Umagu, a momci su već počeli najavljivati i novi studijski materijal.

Hiljson Mandela: S kolektivom KUKU$ objavio prvi hrvatski trap NFT album

Trap ikona Hiljson Mandela sa svojim matičnim kolektivom KUKU$, kojeg uz njega čine Goca R.I.P. i Iso Miki, objavljuje prvi hrvatski trap NFT album. Naslova “The Lost Files”, album donosi deset do sada neobjavljenih pjesama iz svih faza grupe kroz dosadašnjih deset godina djelovanja.

Svaku pjesmu u NFT obliku prati i originalna grafika umjetnika Marka Dješke, što ovo izdanje čini jedinstvenom trap memorabilijom. U svega par dana od objave, rasprodano je 25% ove NFT kolekcije, a videospot za vodeći singl “Nemaš blage” nalazi se i u YouTube Trendingu.

Ilija Rudman: Vodeći hrvatski disco-house DJ i producent potvrdio objavu novog izdanja

Vodeća snaga regionalne disco i house scene – Ilija Rudman, potvrdio je objavu LP/vinilnog izdanja “Pulsar Diaries”, koje nam pod okriljem etikete International Feel Recordings stiže u svibnju ove godine.

Novi LP donosi šest novih disco-house traka cijenjenog DJ-a i producenta, koje će se sigurno naći i u njegovom magičnom setu koji sprema za svoj nastup na Sea Star Festivalu.

Fox: Vodeći srpski reper objavio novi videospot

Reper Branko Kljajić Fox i jedan od začetnika hip-hop scene u Srbiji, objavio je novi videospot! Riječ je spotu za pjesmu “Na vrhu”, šesti po redu singl s iščekivanog albuma “Trap Guru Trap Boss 2”.