Za svaki od dosadašnjih izdanja Sea Stara party dobrodošlice, koji se održavao u četvrtak, idealno je lansirao umaški festival. Punokrvni rave u laguni Stella Maris redovito se produžavao do ranih jutarnjih sati te se pokazao i kao savršen motiv za raniji dolazak fanova u Umag, a ove godine Exitov organizacijski tim pojačao ga je lineupom uzbudljivih međunarodnih underground elektronskih imena kojeg čine SMT#nG, Marcel, VIIITO, Aldo Morro, Pablo Panda i Recep.

Uz otvarajući, Welcome Party, u četvrtak 18. potvrđen je i tradicionalni zatvarajući, Closing Party, kojim će u nedjelju 21. svibnja završiti peti jubilarni Sea Star setovima Bronskog, Ian F-a, Marina Biočića i Marcela. Tako umaški festival i u 2023. donosi svoju četverodnevnu formulu 2+2, pri čemu će u centralnim večerima i noćima, u petak 19. i subotu 20. svibnja festival svirati u svojoj punoj snazi.

Peto izdanje Sea Stara, kojim će započeti festivalska i ljetna sezona, u umašku lagunu Stella Maris Resort Plava Laguna dovodi superjak lineup koji će se odvijati na četiri pozornice – Tesla Main Stage, Nautilus Arena, Electric Waves i Silent Octopus.

Program u petak predvode jedan od najvećih svjetskih hitmakera Robin Schulz, uz kojeg stižu i Mahmut Orhan, trap heroji Senidah i Hiljson Mandela, sjajni b2b setovi Daria Kolosova & Etapp Kyle, Marko Nastić & Dejan Milićević, DJ Jock & Shipe te Tim Urbanya & Alessio, zatim Joker Out, Nika Turković, Dzipsii i Vanillaz te tim Electric Waves pozornice na čelu s Ilijom Rudmanom.