I peti, jubilarni Sea Star tradicionalno će donijeti zanimljiva neglazbena događanja među kojima se posebno ističe panel “Razvoj turističke ponude van sezone” fokusiran na jednu od glavnih misija festivala. Uz panel svi posjetitelji u laguni Stella Maris 19. i 20. svibnja moći će se informirati, ali i aktivno uključiti u kampanje koje za temu imaju očuvanje životne sredine, kao i veliku humanitarnu akciju Stars4Kids.

Sea Star festival u petak 19. svibnja s početkom u 18 sati na festivalskom prostoru donosi panel “Razvoj turističke ponude van sezone” na kojem će govoriti gđa Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvo turizma i sporta, gdin Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga, gđa Silvija Ilišković Balagović, specijalistica za nekretnine u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u tvrtki Hotelis te gdin Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Star festivala, dok će moderator biti gdin Siniša Topalović, globalni šef savjetodavnog sektora za turizam i partner u tvrtki Horwath HTL. Okupljenima će se uvodno obratiti prvi čovjek grada domaćina, gradonačelnik Umaga gdin Vili Bassanese.

Sea Star  spada među rijetke velike glazbene festivala na Mediteranu koji se događaju jako daleko od srca ljetne turističke sezone. Jedna od glavnih misija upravo mu je obogaćivanje sadržaja van sezone što Sea Star čini već peti put dovodeći u Umag desetke tisuća mladih i radeći na rebrandingu destinacije. Koji su izazovi i prepreke koje takvi projekti susreću te što oni znače za lokalnu zajednicu, ali i kompletnu krvnu sliku hrvatskog turizma, jedne od ključnih grana naše ekonomije, reći će ugledni gosti i stručnjaci iz različitih polja.

I ove sezone nastavlja se suradnja Sea Stara s RECAN-om i to kroz nekoliko aktivnosti:

Pixelata

Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umjetničko djelo. Pixelata je jedinstveni spoj umjetnosti i reciklaže, i predstavlja impozantno djelo u čijem stvaranju mogu sudjelovati svi posjetitelji. Fanovi Sea Stara prethodnih su godina sjajno reagirali I kreirali nekoliko murala koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svijest o značaju reciklaže.

Ruksaci

Ruksaci su posebna atrakcija na festivalu. Volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Ruksaci su lako uočljivi, upadljivi i brendirani, tako da svi gosti festivala mogu ubaciti prazne limenke u njih. Limenke će biti reciklirane i za nešto više od mjesec dana će se ponovo naći na policama u dućanima!

STARS4KIDS

Višegodišnji projekt koji se provodi na svim događajima iz Exitove festivalske obitelji. U akciji STAR4KIDS  zvijezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju osobnu stvar ili predmet (instrument, odjeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će se provesti u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac bit će namijenjen za liječenje bolesne djece.