I peti, jubilarni Sea Star tradicionalno će donijeti zanimljiva neglazbena događanja među kojima se posebno ističe panel “Razvoj turističke ponude van sezone” fokusiran na jednu od glavnih misija festivala. Uz panel svi posjetitelji u laguni Stella Maris 19. i 20. svibnja moći će se informirati, ali i aktivno uključiti u kampanje koje za temu imaju očuvanje životne sredine, kao i veliku humanitarnu akciju Stars4Kids.

Sea Star festival u petak 19. svibnja s početkom u 18 sati na festivalskom prostoru donosi panel “Razvoj turističke ponude van sezone” na kojem će govoriti gđa Monika Udovičić, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove pri Ministarstvo turizma i sporta, gdin Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga, gđa Silvija Ilišković Balagović, specijalistica za nekretnine u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u tvrtki Hotelis te gdin Dušan Kovačević, osnivač EXIT i Sea Star festivala, dok će moderator biti gdin Siniša Topalović, globalni šef savjetodavnog sektora za turizam i partner u tvrtki Horwath HTL. Okupljenima će se uvodno obratiti prvi čovjek grada domaćina, gradonačelnik Umaga gdin Vili Bassanese.

Sea Star  spada među rijetke velike glazbene festivala na Mediteranu koji se događaju jako daleko od srca ljetne turističke sezone. Jedna od glavnih misija upravo mu je oboga