Vodeća svjetska i regionalna glazbena imena donijet će ovog svibnja svoje najjače adute na jubilarno peto izdanje Sea Star Festivala. Od electro-punk velikana The Prodigy preko hitmakera Robina Schulza i Mahmuta Orhana do regionalnih zvijezda Senidah, Krankšvester i Hiljsona Mandele, umaška laguna Stella Maris bit će od 18. i 21. svibnja oaza hitova “teških” 12 milijardi pregleda i furioznih nastupa koji će lansirati novu ljetnu i turističku sezonu. Program umaškog festivala time, uz moćne headlinere i jaku techno i hip hop/trap postavu, nastavlja tradiciju dovođenja izrazitih hitmakera koji su osvajali vrhove top lista u proteklih desetljeća, a još većom snagom to rade i danas. 

Dolaskom toplijih dana i kampanja za Sea Star ulazi u svoju finalnu fazu. U prodaji je ostalo manje od jedne trećine trenutno predviđenog kapaciteta festivala čija aktualna promotivna cijena će na snazi biti najkasnije do petka, 12 svibnja!

Glavna pozornica festivala – Tesla Main Stage, ugostit će svjetske velikane The Prodigy, najvažniji electro punk bend svih vremena koji je svojim hitovima Voodoo People”, “Smack My Bitch Up”, “Firestarter”, “No Good”, “Poison” i mnogim drugima zauvijek promijenio svjetsku glazbenu scenu i ostavio neizbrisiv trag u njenoj povijesti. U Umag stižu s najtraženijom svjetskom turnejom godine, a upravo će u laguni Stella Maris biti njihov prvi ovogodišnji nastup na otvorenom.

Posljednje desetljeće globalne pop scene nemoguće je zamisliti bez Robina Schulza. Autor je više desetina hitova kao što su Prayer In C”, “Ok”, “Sun Goes Down”, “Headlights” koji su na streaming servisima preslušani preko 10 milijardi puta, a od prošle godine je i dio prestižnog “One Billion Stream” kluba na Spotifyju, budući da je njegov singl Sugarprešao milijardu streamova na navedenoj platformi. Ovaj njemački producent i hitmaker svoje megahitove donosi na ovogodišnji Sea Star Festival, a ovu jaku struju komercijalne plesne glazbe podržat će i house velemajstor Mahmut Orhan, istanbulski DJ i producent, čiji singlovi Feel”, “6 Days” i “Fly Above” kombinirano broje više od milijardu Youtube pregleda i Spotify streamova.

I vodeći regionalni hitovi također će sletjeti na Sea Star pozornicu, jer bogati line-up s više od 40 artista predvode i moćna trap-gang imena regije; Senidah, apsolutna trap kraljica Balkana vraća se na festivalsku pozornicu bogatija za novi studijski album i s megahitovima “Behute” i “Dva prsta”. Uz nju, publiku iščekuje i nastup trap ikone Hiljsona Mandele, koji trenutno oduševljava publiku sa svojim HR Top 40 hit singlom Cura s kvarta s kojim je dosegnuo i #1 Shazam Croatia charta u Hrvatskoj, a sa svojim hitovima u Umag stiže i Grše, vodeće ime nove generacije domaće hip-hop scene, čiji singlovi ostvaruju milijunske brojke slušanosti, uključujući i aktualni Mamma Mia”, s kojima je dosegnuo #1 Billboard Croatia charta! Na glavnoj pozornici festivala svoj žestok doprinos dat će možda i najkontroverznija rap grupa ovih prostora Krankšvester s hitovima kao što su “Gaber”, “Dubai”, “Šta ti znaš o tome” i “Slava”, kao i 30Zona, Podočnjaci, Miach, Fox & Surreal, Buntai i niz drugih.

Iako spadaju u novu generaciju glazbenika i neka od najuzbudljivijih novih imena regije sa svojim singlovima već imaju ostvarene milijunske brojke slušanosti; daleko najpopularniji slovenski indie bend Joker Out hit-singlom Carpe Diem osvojio je europsku publiku, sjajna kantautorica Nika Turković istaknula se na domaćoj sceni sa singlovima dok nas nema i “U mraku, dok je srpski alter-pop artist Dzipsii preuzeo spotlight na nedavno održanoj Pjesmi za Evroviziju gdje je nastupio s pjesmom Greh“.

Osim favorita s vrha top lista laguna će proključati i uz specijalne techno setove koje donose nova globalna superzvijezda Indira Paganotto, kao i specijalni back to back setovi koje pripremaju ukrajinski DJ čarobnjaci Daria Kolosova i Etapp Kyle, pioniri regionalne scene Marko Nastić, Dejan Milićević, Tim Urbanya, Alessio, glavne domaće techno snage DJ Jock i Shipe i mnogi drugi.

U prodaji je ograničen kontingent festivalskih ulaznica po promo cijeni od 44 eura, koja će na snazi ostati najkasnije do petka 12. svibnja. Uz njih u ponudi su jednodnevne ulaznice od 24 i 29 eura i VIP Gold ulaznice te Ultimate Experience VIP, koji daje pristup glavnim pozornicama. Do 8. svibnja u tijeku je i omiljena prodajna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ u kojoj se na četiri kupljene festivalske ulaznice peta dobiva besplatno.

Kompletna ponuda dostupna je ovdje, te online i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio.

Ovogodišnji Sea Star festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.