Pjesma vrlo znakovitog naziva „Bubrezi“, koja najavljuje novi album Dubioze kolektiv, nastala je kao nuspojava pretjeranog konzumiranja društvenih mreža u protekle dvije godine. „Bubrezi“ govore o toksičnosti koja stoji iza pažljivo programiranih algoritama čiji je zadatak da nas što duže zadrže na mreži, uz klikanje na različite marketinške ponude. Najbolji lijek protiv tog stanja nude upravo glazbeni festivali, a na prvom velikom događaju koji će se održati u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze, umaškom Sea Staru, Dubioza će ponovo biti headliner!

Naše postojanje je u jednom periodu bilo u suženoj svijesti konzumiranja mreža uz kratke pauze da pojedemo ono što smo kliknuli i da nam neki od kurirskih dostavnih servisa to isporuči na vrata. Osim pritiska koji algoritmi prave na konzumenta, postoji i pritisak na kreatore sadržaja i tu je mehanizam još agresivniji i brutalniji. Ukoliko ne ubacuješ dovoljno sadržaja u vječito gladna usta algoritma – sve što si do tada napravio postaje nevažno i toneš u anonimnost na dno feeda gdje te nitko više ne vidi. To primorava ljude da u očaju rade sve luđe i ekstremnije stvari ne bili dobili taj nesretni view ili like, a to je opasna zona i za kreatora i za konzumenta sadržaja“ – objašnjava bend. “Bubrezi” su, nakon “Kafane”, drugi singl s njihovog novog studijskog albuma nazvanog “Agrikultura”.

Najveći bend naše regije svoj će prvi hrvatski nastup nakon dvije i pol godine odsvirati na Sea Star festivalu u Umagu. Laguna Stella Maris uz njih će 27. i 28. svibnja ugostiti velika glazbena imena kao što su hip hop superstar Iggy Azalea, techno kraljica Amelie Lens, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, vodeći regionalni izvođači kao što su Konstrakta, Senidah, Buč Kesidi, Umek, Vojko V, z++, Grše, Bore Balboa, Mimi Mercedez te sjajna imena elektronske scene poput Insolate, Tijana T, Adiel i Brina Knauss, kao i mnogi drugi.

Osim regularnih festivalskih ulaznica po cijeni od 279 kn u ponudi je i omiljena prodajna akcija 4+1 gdje se uz 4 kupljene ulaznice jedna dobiva na poklon, kao i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 169 kuna, uz uštedu od čak 35%.

Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na Ulaznice sekciji službenih stranica festivala. Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za izdanje 2022. Godine.