Jedna od najsjanijih zvijezda Sea Stara, prvo ime slovenske scene, grupa Joker Out objavila je svoj dugonajavljivani singl „New Wave“, duet s rock ikonom Elvisom Costellom.

Veliki Elvis Costello pridružio se trenutno najaktuelnijem slovenskom bendu Joker Out kako bi predstavili singl „New Wave“. Bojanovi i Elvisovi vokali su se savršeno uklopili u ovoj moćnoj himni koja poziva na pozitivne promjene u društvu, a objavljen je i prateći  videospot koji je snimljen u dvije države, na potpuno različitim kontinentima. Gospodin Costello je svoje scene snimio u Americi, dok su Džokeri svoje snimili u Liverpoolu – Elvisovom rodnom gradu i gradu domaćinu ovogodišnjeg izdanja Pjesma Eurovizije na kojem će bend pjesmom „Carpe Diem“ predstavljati Sloveniju. 

„NewWave“ je napisana 2022. godine, u vrijeme kada su šume kraške regije u Sloveniji bila zahvaćene požarima. Činilo se kao da samo loše vijesti i negativa okružuju naše živote. „New Wave“ nas poziva da pogledamo svijet u kojem živimo i da ga počnemo cijeniti do kraja, jer trenutno izgleda kao da ga svakim danom sve više i više degradiramo. jPesma se obraća svima koji se osećaju kao da pripadaju generaciji koja je spremna da pokrene pozitivne promene u društvu“, izjavili su članovi sastava Bojan CvjetićaninKris GuštinJan PetehJure Maček i Nace Jordan.

Elvis Costello se prvi put upoznao s bendom i njihovom glazbom 2019. godine kada su objavili singl pod naz