Jedna od najsjanijih zvijezda Sea Stara, prvo ime slovenske scene, grupa Joker Out objavila je svoj dugonajavljivani singl „New Wave“, duet s rock ikonom Elvisom Costellom.

Veliki Elvis Costello pridružio se trenutno najaktuelnijem slovenskom bendu Joker Out kako bi predstavili singl „New Wave“. Bojanovi i Elvisovi vokali su se savršeno uklopili u ovoj moćnoj himni koja poziva na pozitivne promjene u društvu, a objavljen je i prateći  videospot koji je snimljen u dvije države, na potpuno različitim kontinentima. Gospodin Costello je svoje scene snimio u Americi, dok su Džokeri svoje snimili u Liverpoolu – Elvisovom rodnom gradu i gradu domaćinu ovogodišnjeg izdanja Pjesma Eurovizije na kojem će bend pjesmom „Carpe Diem“ predstavljati Sloveniju. 

„NewWave“ je napisana 2022. godine, u vrijeme kada su šume kraške regije u Sloveniji bila zahvaćene požarima. Činilo se kao da samo loše vijesti i negativa okružuju naše živote. „New Wave“ nas poziva da pogledamo svijet u kojem živimo i da ga počnemo cijeniti do kraja, jer trenutno izgleda kao da ga svakim danom sve više i više degradiramo. jPesma se obraća svima koji se osećaju kao da pripadaju generaciji koja je spremna da pokrene pozitivne promene u društvu“, izjavili su članovi sastava Bojan CvjetićaninKris GuštinJan PetehJure Maček i Nace Jordan.

Elvis Costello se prvi put upoznao s bendom i njihovom glazbom 2019. godine kada su objavili singl pod nazivom „Gola“. Pjesmu mu je pustio kum bliskog prijatelja sastava, koji je ujedno i jedan od njegovih najdražih prijatelja. Momci i njihova glazba su mu se odmah dopali, a pogotovo pjesma „Novi val“. Elvis je toliko bio inspiriran ovom skladbom da je predložio da za nju napiše tekst na engleskom, a kasnije je poželio da je Bojan i on otpevaju kao duet. Svoje vokale je snimio u New Yorku i poslao ih u Ljubljanu na mix i master i na taj način je nastala ova fenomenalna suradnja.

Peto izdanje Sea Stara, kojim će započeti festivalska i ljetna sezona, u umašku lagunu Stella Maris Resort Plava Laguna dovodi superjak lineup koji će se odvijati na četiri pozornice – Tesla Main Stage, Nautilus Arena, Electric Waves i Silent Octopus.

Grupa Joker Out neposredno nakon nastupa na Pjesmu Eurovizije dolazi u Umag na Sea Star festival gdje će svirati prvi dan, u petak 19. svibnja.  Program u petak predvode jedan od najvećih svjetskih hitmakera Robin Schulz, uz kojeg stižu i Mahmut Orhan, trap heroji Senidah i Hiljson Mandela, sjajni b2b setovi Daria Kolosova & Etapp Kyle, Marko Nastić & Dejan Milićević, DJ Jock & Shipe te Tim Urbanya & Alessio, zatim Nika Turković, Dzipsii i Vanillaz te tim Electric Waves pozornice na čelu s Ilijom Rudmanom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sea Star Festival (@seastarfestival)

U subotu će na festivalski Tesla Main Stage sletjeti giganti The Prodigy, techno superzvijezda Indira Paganotto, regionalan trap best of koji uključuje, Krankšvestere, Gršu, 30Zonu, Foxa & Surreala, Ružno pače, Podočnjake, Miach, Micka Lifu, TTM, Masayah, Thicc Boia, At The Spot i RNB Confusion Sound System, kao i Electric Waves postava predvođenu Ian F-om i Marcelom. 

Welcome party 18. i Closing party 21. svibnja, uz slobodan ulaz, svojim će DJ nastupima obilježiti SMT#nG, Marcel, VIIITO, Aldo Morro, Pablo Panda, Recep, Bronski, Ian F. i Marin Biočić.

U prodaji je ograničen kontingent festivalskih ulaznica po promo cijeni od 44 eura. Uz njih u ponudi su jednodnevne ulaznice od 24 i 29 eura i VIP Gold ulaznice te Onstage Experience VIP, koji daje pristup glavnim pozornicama. Krenula je i omiljena prodajna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ u kojoj se na četiri kupljene festivalske ulaznice peta dobiva besplatno! 

Sve skupa je dostupno ovdje, te online i na svim prodajnim mjestima sustava Entrio.

Ovogodišnji Sea Star festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.