Pored spektakularnog provoda na morskoj obali uz neke od najvećih svetskih muzičkih zvezda, posetioci Sea Star festivala u Umagu će moći da očekuju zabavu i na pratećem programu koji je organizovala Exit fondacija.

Pozitivna atmosfera biće sjajna prilika da se festivalska publika upozna sa Novim Sadom kao budućom omladinskom prestonicom Evrope, koji će tu titulu ponosno nositi sledeće godine. OPENS na SeaStar Festivalu ima svoju Zonu i nekoliko zanimljivih sadržaja kojim će se predstaviti. Pored toga što će biti prikazani kratkometražni filmovi mladih umetnika iz regiona, dolaskom na OPENS Zonu moći će da se putuje kroz vreme. Ljubitelji putovanja će moći da naprave svoju stiker razglednicu i pošalju je na željenu adresu, da se fotografišu, snimaju i šalju video mladima u regionu, ali i da saznaju zbog čega je Novi Sad mesto koje moraju posetiti sledeće godine.

Exit fondacija će u saradnji sa Recan fondacijom nastaviti da se kroz interaktivne, umetničke performanse bori da naša planeta sačuva zelenu boju. Zbog toga će jedna od najvećih ekoloških festivalskih atrakcija “Pixelata”, kao deo programa “Svaka limenka se računa”, imati svoje mesto i na Sea Star festivalu. U pravljenju velikog murala od limenki moći će da učestvuju svi posetioci festivala i tako, recikliranjem konzervi, doprinesu zaštiti životne sredine. Svaka limenka će na ovom jedinstvenom muralu biti jedan piksel na zidu koji je širok šest metara, a visok dva metra.

Udruženje mladih “Balkanac”, koje okuplja mlade ljude u cilju povezivanja, promocije pozitivnih primera tolerancije i mira, neformalne edukacije, kulture i ekologije, nakon posete Festivalu 84, na Sea Star-u nastavlja snimanje materijala za svoj novi dokumentarac koji će slaviti saživot i dobre međususedske odnose.

Exit fondacija će i ovaj četvorodnevni muzički spektakl iskoristiti da nastavi akciju prikupljanja stvari od izvođača u humanitarne svrhe. Neki od istaknutih učesnika i donatora su David Guetta, Skrillex, Motorhead, Killers i mnogi drugi.