Pored spektakularnog provoda na morskoj obali uz neke od najvećih svetskih muzičkih zvezda posetioci Sea Star festivala u Umagu će moći da očekuju zabavu i na pratećem programu koji je organizovala Exit fondacija.

Ovo fantastično mesto okupljanja ljudi iz celog regiona i Evrope sjajna je prilika da još jednom podsetimo na važnost saradnje, razvijanja dobrosusedskih odnosa, širenja ljubavi i tolerancije. U okviru velike regionalne kampanje #ShareLove u subotu, 25. maja u 20h, na bini Exotic lagune biće organizovana tribina na kojoj će govoriti Bajaga, Mile Kekin iz Hladnog piva, Dušan Kovačević, osnivač Exit festivala i Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga i tako poslati poruku ljubavi iz Umaga!

Pozitivne vibracije u Umag stižu i iz Novog Sada, koji će posetioci festivala zahvaljujući OPENS ekipi obeležeti kao sledeću obaveznu stanicu za najbolji provod! Svi koji su znatiželjni zbog čega je Novi Sad mesto koje se ove godine ne sme propustiti, treba da obiđu OPENS zonu na Sea Star festivalu. Ova vesela ekipa predstaviće vam Novi Sad kao ovogodišnju omladinsku prestonicu Evrope i ponuditi vam različite zanimljive sadržaje.

Exit fondacija će u saradnji sa Recan fondacijom nastaviti da se kroz interaktivne, umetničke performanse bori da naša planeta sačuva zelenu boju. Ove godine će pred publikom Sea Star-a prvi put biti postavljen Recan Voting Box, gde će korisnici limenki moći da biraju između dva ponuđena izbora. Glasaće se na poseban način – ubacivanjem limenke u kutiju koja je označena željenim odgovorom!

Nakon velikog oduševljenja na prošlom festivalu, biće tu i jedna od najvećih ekoloških festivalskih atrakcija “Pixelata”, kao deo programa “Svaka limenka se računa”, ovoga puta u znaku velike regionalne društvene kampanje #ShareLove! U pravljenju velikog murala od limenki moći će da učestvuju svi posetioci festivala i tako, recikliranjem konzervi, doprinesu zaštiti životne sredine. Svaka limenka će na ovom jedinstvenom muralu biti jedan piksel na zidu koji je širok šest metara, a visok dva metra.

Exit fondacija će i ovaj četvorodnevni muzički spektakl iskoristiti da nastavi STARS4KIDS, akciju prikupljanja stvari od izvođača u humanitarne svrhe. Neki od istaknutih učesnika i donatora su David Guetta, Skrillex, Motorhead, Killers i mnogi drugi.