Svaki Sea Stara pomiče i zadane produkcijske standarde kako bi desecima tisuća posjetitelja donio nezaboravno festivalsko audio-video iskustvo. Šesti umaški festival donosi svoje produkcijski najjače izdanje i jednu od najimpresivnijih postava dosad viđenih na našoj obali, koja će lagunu Stella Maris pretvoriti u ogroman plesni podij na otvorenom podržan duhom legendarnih Exitovih pozornica. Kompletan produkcijski tim već je stigao s više od 15 šlepera opreme i kreativnim rješenjima uz koja će više od 100 svjetskih i glazbenih imena s bogato opremljenih pozornica od 23. do 26. svibnja lansirati novu ljetnu i festivalsku sezonu. Ovogodišnje izdanje Sea Stara produkcijski će biti oko 40% moćnije i kvalitetnije od fantastičnog prošlogodišnjeg!

Umaška glavna pozornica Tesla Main Stage prostirat će se do 50m širine i bit će nošena jednim od najpoznatijih globalnih razglasa, Mayerovim Leom na kojem primjerice radi i Exitova glasovita Dance Arena. Dizajn same pozornice potpisuje light dizajner Marko Malešević, koji je godinama kreirao Glavnu pozornicu Exita, niza festivala u regiji i van nje te radio turneje s izvođačima kao što su Gus Gus. Pred publikom Tesla stagea naći će se i više od 230m2 ekrana, na kojima će vrsni VJ-ejevi isporučivati impozantan vizualni spektakl i dodatno pojačati energične nastupe glazbenih zvijezda.

Ove godine bit će predstavljen i redizajn omiljene Nautilus Arene, smještene na ATP teniskom terenu čija konstrukcija će, po prvi put biti viša od samog stadiona na kojem se nalazi! Scenu ispunjenu brojnim LED ekranima, kojih je više nego prošle godine, nosit će superiorni D&B Audiotechnik razglas. Ove sezone velik iskorak napravljen je i za Electric Waves treću najveću pozornicu, dom alternativnije elektronike gdje nastupaju regionalni artisti. Tu scenu također će zvukom podržati D&B Audiotechnik, a bit će i veća po kvadraturi i veličini ekrana.

Sea Star će svoja vrata po šesti put otvoriti u četvrtak, 23. Svibnja CACAO Я:EVOLUTION-om koji će predstaviti natural high zonu u suradnji s Ada Divine Awakening i EXIT festivalima. Za veličanstveni će se doživljaj partyja pobrinuti maestro svjesne glazbe i vizionar zvuka medicine – Mose, te DJ Tebra, Mr. Forest i Donnie Darko.

U petak, na prvom od dvaju centralnih dana festivala lineup Tesla Main Stagea predvode talijanska techno kraljica Deborah De Luca, tech-house velemajstori ARTBAT, vrući DJ Hot Since 82 te jedinstveni INIKO. Na glavnoj će pozornici euforiju izazvati bendovske regionalne rock senzacije Joker Out, Buč Kesidi i Keni Nije Mrtav, kao i Exitova zvijezda Lanna. Prvog dana u Nautilus Arenu slijeću Grše, Kuku$, z++, tam & Jymenik, Rouzi te Zevin i Thicc Boi. Divljim valovima Electric Waves stagea zasurfat će Inner Sense, Pablo Panda, Katalina, Kali, Samo Tako b2b Korak, DBFB, i Ivan Erjavac.

Glavni je stage u subotu rezerviran za našeg domaćeg dečka, a aglobalnu zvijezdu Baby Lasagnu,

autora velikih svjetskih hitova Johna Newmana (Hybrid DJ set), najslušanije DJ-eve današnjice Ofenbach, mladog kalifornijskog producenta i DJ-a Iana Ashera te eurovizijsku favoritkinju Angelinu Mango i mladu talentiranu Vimokshu. Na Main Stageu će nastupiti i opasni dio trap-ganga: Senidah i Devito, a stižu i regionalni majstori za DJ pultom Vanillaz i Thicc Boi. Nautilus će elektrizirati Victoria, DJ Gumja, Estella Boersma, DJ Jock i Lucius Light, dok će Electric Waves pozornicom zavladati Alessio, Elena Mikac, Recep, Igz b2b Eloc, Marin Biočić, Marcel i Ana Uzelac b2b DJ Evan.

Nedjelja je rezervirana za najjače i najupornije partijanere. Closing Party, sabiranje dojmova, posljednji ples i opraštanje s magičnom lagunom imat će svoj soundtrack, a za njega će se pobrinuti naelektrizirani DJ-evi Electric Waves stagea koji će puštati sve dok sat ne otkuca podne.

Ulaznice

Festivalske ulaznice dostupne su po predfinalnoj cijeni od 59 eura, dok je jednodnevne ulaznice moguće kupiti po cijeni od 34 eura. Ulaznice su dostupne ovdje, na svim prodajnim mjestima ili online u sustavu Entrio

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.