Buč Kesidi, sjajan dvojac iz Pančeva, jedno je od najznačajnijih novih regionalnih imena na sceni u posljednjih nekoliko godina. Nakon što su prošle godine u Zagrebu rasprodali čak pet koncerata zaredom, hype oko ovog glazbenog dvojca nikako ne jenjava, a publika će ih u Hrvatskoj ove godine moći vidjeti jedino na Sea Star Festivalu u Umagu!

Koncert u Stella Maris krajem svibnja možda će biti prilika premijerno čuti uživo nove pjesme, budući da dečki trenutno intenzivno rade na novom studijskom albumu. “Prošle godine nam je bilo prelijepo na koncertima tako da jedva čekamo da se vratimo svirati u Hrvatskoj. Nikad nismo bili na Sea Staru pa se i radujemo tome da doživimo to ludilo, Umag izgleda nerealno. Do ljeta ćemo raditi na novim pjesmama tako da, tko zna, možda bude i novog materijala uživo” – izjavli su Luka Racić i Zoran Zarubica.

Disco rock’n’roll energija na rasprodanim koncertima

Energični nastupi ispunjeni sjajnom scenografijom kakva i prilični pravom disco rock’n’roll partyju, sinonim su za ovaj talentirani dvojac. Disko kugle, šljokičasta odijela, briljantin u kosi i nevjerojatno dobra muzika razlozi su zašto je publika poludjela za ovim bendom. Sjajan zvuk osamdesetih zarazio je regiju, a momcima koji su vrijedno radili i za vrijeme pandemije donio neočekivanu popularnost.

Buč Kesidi su do sada objavili dva studijska albuma – “Posesivno-ospulsivni hospul“ (2016.) i „Euforija“ (2019.), objavljen neposredno prije pandemije. Momci tijekom lockdowna nisu mirovali, već su marljivo radili i snimili spot “Nedelja ujutru” te film “Euforija uživo”. Prvi singl koji je najavio drugi album, hit “Nema ljubavi u klubu”, naišao je na veliki odaziv kod publike, zauzimajući visoke pozicije na regionalnim top listama. Drugi singl “Đuskanje ne pomaže” imao je još bolje kritike i potvrdio težnju benda ka komercijalnom i umjetničkom uspjehu, dok je singl “Tiho” osvojio društvene mreže. Njihovi videospotovi na YouTubeu imaju milijunske preglede, a koncerti su im rasprodani ekspresno, kao i limitirano vinilno izdanje albuma “Euforija”.

Upravo je album “Euforija” bendu 2020. donio nominaciju za prestižnu nagradu IMPALA, za najbolji nezavisni europski album godine, a svega godinu dana kasnije su i osvojili spomenutu nagradu, no u kategoriji Najboljeg izvođača u 2021. godini. Album su predstavili uživo i na prestižnom Eurosonic Festivalu u Nizozemskoj, a izdanje se našlo i na svim relevantnim listama najboljih studijskih izdanja objavljenih u 2019. godini.

Ovaj ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo, kako se sami vole nazivati, čine Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal). Već dobro poznati novosadskoj publici, prošle su godine imali krunu nastupa na Exitu, jedinom održanom festivalu u regiji u punoj snazi, koji je tada vratio nadu da ćemo uskoro moći uživati u koncertima onako kako smo navikli – punim plućima. Svojim dosadašnjim trijumfima dečki su pokazali kako imaju dobru formulu za uspjeh te kako se trudom i radom može postići mnogo, čak i kada vam vanjske prilike nisu previše naklonjene.

Nastup u Umagu njihov je jedini nastup u Hrvatskoj ove godine

Buč Kesidi je trenutno ponovo u akciji te punom parom snimaju novi album, a njihov jedini nastup ove godine u Hrvatskoj bit će upravo na ovogodišnjem Sea Star Festivalu, prvom velikom hrvatskom festivalu koji će se održati nakon dvogodišnje pandemije.
Ovogodišnje izdanje festivala održava se 27. i 28. svibnja u laguni Stella Maris u Umagu, a Buč Kesidi jedni su od headlinera koji će uz glazbena imena kao što su Iggy Azalea, Meduza, Senidah, Amelie Lens, Topic, Dubioza kolektiv, Umek, Brina Knauss, Vojko V, Tijana T, z++ i brojne druge izvođače priuštiti publici festivalsko ljetno buđenje i napraviti tulum za pamćenje u Umagu.

Povoljnije ulaznice do 4. travnja

U prodaji su već dostupne festivalske ulaznice po promo cijeni od 259 kn, uz uštedu od 30%, što je iznos koji će vrijediti najkasnije do ponedjeljka, 4. travnja u 23:59 ili ranije, ako se ograničeni kontingenti rasprodaju. Kompletna ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na sekciji Ulaznice na službenoj stranici festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star Festival kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za festivalsko izdanje 2022. godine.