Jedna od najvećih hip-hop grupa u povijesti Cypress Hill, u svibnju stiže u Hrvatsku! Nastup na Sea Star Festivalu bit će ekskluzivan za kontinentalnu Europu zbog čega se u Umagu očekuje dolazak desetina tisuća fanova iz cijelog svijeta! Nakon prošlogodišnjeg spektakla kojeg su složili Wu- Tang Clan, Sea Star Festival u 2020. diže ljestvicu više i dovodi hip-hop ikone koje su zauvijek promjenile tijek ovog glazbenog pravca.

Kalifornijski bogovi rapa imaju svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fameu, kao i nevjerojatnih 20 milijuna albuma prodanih diljem svijeta. Oni su i prva rap grupa koja je imala istovremeno čak dva albuma u prvih 10 na američkoj top listi, od čega jedan i na samom vrhu! Multi-platinaste tiraže su ih odvele na najveće pozornice svijeta kao što su Lollapalooza, Coachella, Rock Am Ring, Glastonbury, EXIT ili Roskilde na kojem su lani svirali uz The Cure.

To im nije prvi put da dijele pozornicu s gitarskim bendovima, jer su Cypress poznati kao praktično jedina velika rap grupa koju obožava i alternativna i tvrđa rock i metal publika. Snimali su žestoke crossovere s rock ikonama kao što su Pearl Jam, Sonic Youth ili Slash, a nakon što su u više navrata išli na zajedničke turneje sa Rage Against the Machine, frontmen Cypressa, famozni B-Real je u protekle tri godine predvodio i supergrupu Prophets of Rage s kojom je u Zagrebu odsvirao istinski koncert za pamćenje.

Još moćniji uživo, ove će godine imati samo dva velika nastupa u Europi, a zahvaljujući prošlogodišnjem nastupu Wu-Tang Clana čiji su članovi iz Istre otišli prepuni utisaka, Cypress Hill su se odlučili baš za Hrvatsku u koju donose ekskluzivan show u punoj, petočlanoj postavi. A da će ovogodišnji Sea Star nadmašiti sve dosadašnje, pobrinut će se i druge zvijezde festivala kao što su Amelie Lens, Meduza, Dubioza Kolektiv, ali i ubojita regionalna hip-hop pos