Od samih početaka aktivizam čini vitalan dio funkcioniranja i filozofije Sea Star festivala, jednako kao i samog Exita, čiji tim stoji iza organizacije umaškog događaja. I na nadolazećem izdanju, koje će biti prvi veliki festival u Hrvatskoj nakon dvogodišnje pauze, fanovi u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja moći će se informirati, ali i aktivno uključiti u kampanje koje za temu imaju očuvanje životne sredine, brige za mentalno zdravlje, utjecaj festivala na razvoj turizma i suradnje u regiji, kao I veliku humanitarnu akciju Stars4Kids.

I ove sezone nastavlja se suradnja Sea Stara s RECAN-om I to kroz nekoliko aktivnosti:

Pixelata

Pixelata je zid od 12 kvadrata s više od 2000 iskorištenih limenki s kojima se stvara veliki mural, pravo umjetničko djelo. Pixelata je jedinstveni spoj umjetnosti i reciklaže, i predstavlja impozantno djelo u čijem stvaranju mogu sudjelovati svi posjetitelji. Fanovi Sea Stara prethodnih su godina sjajno reagirali I kreirali nekoliko murala koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svijest o značaju reciklaže.

Ruksaci

Ruksaci su posebna atrakcija na festivalu. Volonteri Recan fondacije patroliraju s reciklažnim ruksacima na leđima, skupljajući limenke. Ruksaci su lako uočljivi, upadljivi i brendirani, tako da svi gosti festivala mogu ubaciti prazne limenke u njih. Limenke će biti reciklirane i za nešto više od mjesec dana će se ponovo naći na policama u dućanima!

XO box

Interaktivni XO je replika popularne “Križić kružić” igre za koju se koriste prazne limenke za reciklažu. MAGIC BOX namijenjen je reciklaži i jedinstven je projekt koji spaja zabavu i reciklažu i tako doprinosi da muzički festivali imaju što manji negativan utjecaj na životnu sredinu.

Recan Fondacija je već godinama posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, i ovoga puta na inovativan i kreativan način nastavlja svoju misiju.

STARS4KIDS

Višegodišnji projekt koji se provodi na svim događajima iz Exitove festivalske obitelji. U akciji STAR4KIDS zvijezde koje nastupaju na festivalima doniraju svoju osobnu stvar ili predmet (instrument, odjeća…) i potpišu ga kako bi se prikupljene stvari mogle naći na internet aukciji. Aukcija će se provesti u bližoj budućnosti i to na globalnom nivou, a sav prikupljeni novac bit će namijenjen za liječenje bolesne djece.

Panel “Veliki međunarodni glazbeni događaji kao generatori razvoja turizma i suradnje u regiji”

Tijekom festivala održat će se panel na kojem će glazbene zvijezde, uglednici i organizatori festivala proći izuzetno aktualnu temu. Način na koji glazbeni događaji, festivali i koncerti, utječu na razvoj turizma i potiču suradnju u regiji postala je posebno važna u ovo post-pandemijsko razdoblje.

Uz navedeni panel I aktivacije kroz cijeli festivalski prostor u Stella Marisu protezat će se poruke zajedništva. U skladu s krovnom temom EXIT festivala posjetitelji će, kroz mini izložbu ovih poruka, podsjetiti na značaj zajedništva i očuvanja mentalnog zdravlja.